Copiii ucraineni alături de mamele lor au oferit ieri flori bucureștenilor în semn de mulțumire față de ajutorul și solidaritatea de care au beneficiat din partea țării noastre.

Ambasada Ucrainei din România a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț prin care se observă cum buchete de flori sunt înmânate doamnelor de către refugiații ucraineni.

,,Astăzi copiii ucraineni cu mamele lor au dăruit flori locuitorilor din București, mulțumindu-le pentru susținere și primirea călduroasă în România.

Aproximativ 10 milioane de ucraineni și-au părăsit casele din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina.”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Ambasadei.

42 de zile au trecut de la invazia armatei ruse în Ucraina. De atunci peste 662.000 de mii de refugiați au ajuns în țara noastră, potrivit unor date oferite de UNHCR (Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați).

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.