Copiii din comuna Cuza-Vodă au primit peste 250 de cărți. Volumele au ajuns în biblioteca Şcolii Generale nr.1 Cuza-Vodă.

“Dăruim cărţi, construim viitorul”

Cărțile au fost donate prin campania “Dăruim cărți, construim viitorul” care s-a încheiat. Cărțile au fost cumpărate cu ajutorul celor doi parteneri, Prefab și tenaris Silcotub. Prefectul județului Călărași, Valentin Barbu declară că cele două firmle au cumpărat peste 250 de cărți noi. Acum, Biblioteca Școlii Generale nr.1 Cuza-Vodă are noile cărți pregătite pentru elevii care vor să le citească. Volumele se adresează elevilor de la clasa a-III-a până la cei de clasa a-VIII-a.

Prefectul județului continuă și spune că își dorește ca toți elevii să citească, să cunoască și să descopere. De aici a pornit și ideea acestei campanii.

“Îmi doresc ca tot mai mulţi elevi să citească, să îşi dorească să cunoască, să descopere, de aici şi ideea acestei campanii. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest proiect, doar împreună putem face lucruri extraordinare pentru comunitatea în care trăim, ” a transmis Valentin Barbu, prefectul judeţului Călăraşi.

Educația este foarte importantă

Alexia Iuliana Nică, președinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi consideră că ,,Educaţia este piatra de temelie a civilizaţiei’’, potrivit citatului celebru. Aceasta spune că, după părerea ei, un sistem educațional eficient și bine pus la punct transformă elevii în adulți responsabili.

La Călărași se îmtâmplă lucruri frumoase. Un profesor este admirat de elevii săi prin inițiativele sale neobișnuite de predare. Acesta folosește diferite joculețe prin care vrea să atragă elevii să facă sport. De asemenea, acesta a pus bazele și unei asociații prin care ajută elevii fără posibilități materiale. Ideea proiectului „Împarte, educă, donează” a luat naștere într-o iarnă, pe când Moș Crăciun fusese chiar el pentru unul dintre copiii care își doreau un cadou din partea Moșului. Elevul i-a mărturisit atunci profesorului: „Lăsaţi, domnul, că ştiu că tu eşti Moşul meu”.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.