Continuă simulările la Evaluarea Națională 2022, un examen extrem de important pentru toți elevii clasei a VIII-A. La ora 09:00 a început simularea la Matematică.

Regulile sunt aceleași ca la simularea care a avut loc ieri la limba română. Elevii au avut voie să intre în sala de clasă până la ora 08:30, iar probele au început la ora 09:00. Baremele de notare vor fi publicate la ora 15:00.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Precizările Ministerului Educației

Ministerul Educației a transmis, săptămâna trecută, un set de precizări importante pentru unitățile de învățământ. Astfel, la proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

Este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

Reamintim că elevii pot testa, cu ajutorul acestor simulării, cât de pregătiți sunt pentru unul dintre cele mai importante examene din viața lor. Evaluarea Națională va avea loc în vara acestui an. Notele sunt extrem de importante, mai ales pentru elevii care vor să intre la un liceu de elită.

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2022

Simularea Evaluării Naționale 2022 se desfășoară în perioada 4-14 aprilie.

  • 4 aprilie 2022: Limba şi literatura română (probă scrisă)
  • 5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)
  • 6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă (probă scrisă)
  • 14 aprilie 2022: afișarea rezultatelor simularea Evaluării naționale 2022.
Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.