O nouă oportunitate este deschisă elevilor prahoveni! Consiliul Județean Prahova caută Președinte!

O nouă oportunitate este deschisă elevilor prahoveni!
Pentru întreaga comunitate, data de 10 mai are o mare însemnătate, fiind data în care deschidem aplicația pentru funcția de președinte. Înscrierile sunt disponibile până pe 16 mai, acestea pot fi accesate de orice elev ce deține un dosar complet, așa cum prevede postarea. Ai deja un plan de acțiune și te consideri un bun coordonator? Grăbește-te și depune-ți dosarul, evaluarea lui fiind desfășurată între 17-18 mai 2022. Intră în echipa noastră!
Schimbarea începe de la un lider bun, iar tu ai șansa să fii acela!, transmit aceștia într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI – EXCLUSIV. Interviu cu Robert Avram, președinte al Consiliului Național al Elevilor – Ce ar face dacă ar fi Ministrul Educației

Calendarul alegerilor

10 mai – 16 mai 2022 – Depunerea dosarelor de candidatură

17 mai – 18 mai 2022 – Evaluarea și validarea dosarelor

19 mai – Desfășurarea alegerilor

Ce trebuie să conțină dosarul?

  • CV
  • Strategie de dezvoltare
  • Plan de acțiune
  • Formular de candidatură
  • Acord verbal parental, declarație de neapartenență politică și declarație pentru colectarea datelor personale
  • Proces verbal de la alegerile din cadrul CȘE/delegație

Așadar, oricine dorește să facă acest pas este așteptat să se înscrie.

Obiectivele CJE Prahova

Respectarea statutului elevului

În calitate de beneficiari direcți ai actului educațional, elevii au atât drepturi, cât și îndatoriri. Ajutându-ne de acest document, milităm constant pentru ca drepturile noastre să fie respectate la nivelul unităților de învățământ!
Bursele elevilor
Deși subiectul acesta este văzut ca fiind neimportant de către autorități, Încă din luna decembrie a anului 2020, CJE Prahova continuă să le reamintească acestora faptul că elevii au dreptul de primi burse, dacă se încadrează în criteriile stabilite prin OMECTS 5576/2016. Încă din luna decembrie a anului 2020, Consiliul Județean al Elevilor Prahova a propus tuturor consiliilor locale din județ majorarea cuantumurilor burselor școlare, astfel încât acestea să reprezinte un sprijin pentru noi. În continuare, acolo unde nu se oferă burse, CJE Prahova intervine pentru a se asigura că acest drept fundamental al elevilor este respectat!
Transportul elevilor
Consiliul Județean al Elevilor Prahova luptă pentru ca elevii să beneficieze, în conformitate cu legislația în vigoare, de decontarea abonamentelor pe ruta parcursă de la domiciliu și până în liceu.
Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.