Lăcrămioara Ursu, consilier județean PSD a fost acuzată de înșelăciune, instigare la fals material și uz de fals de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, conform Reporter Iași, informație ulterior preluată de G4Media.ro. Rechizitoriul a fost trimis luni la Judecătoria Iași.

Despre Lăcrămioara Ursu

Presa locală a scris încă din 2020 de studiile Lăcrămioarei Ursu, ce a fost aleasă în același an consilier județean pe listele PSD Iași. Înainte, ea a fost desemnată de plenul Consiliului Județean, în urma propunerii partidului din care face parte, în Consiliul de Administrație de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”. Dosarul penal are rădăcini în angajarea la cabinetul fostului președinte CJ Maricel Popa. Ea nu ar fi putut să fie consilier personal al președintelui fără diplomă de Bacalaureat. Acuzația de înșelăciune este o noutate absolută în acest caz, pentru că niciodată nu s-a știut dacă Lăcrămioara Ursu s-a folosit de o diplomă falsă.

Prevederile legale

Legea spune următoarele cu privire la falsificarea documentelor oficiale (sursa aici).

Art. 321.

(1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Tentativa se pedepseşte.

Art. 322.

(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Art. 323.

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.