Știi care este diferența dintre uman și real, presupun.. Real se bazează pe științe exacte, în timp ce profilul uman se bazează pe științe umaniste și sociale.

Dacă tot există o diferență între aceste două profiluri, probabil te gândești că unul dintre ele ar trebui să fie mai bun decât celălalt, corect?

Eu aud mult în jurul meu că cei de la profil real sunt genii, iar cei de la uman sunt inferiori. Este oare adevărat acest lucru?

Eu chiar mi-am pregătit câteva exemple reale prin care îmi doresc să arăt faptul că nu există diferențe de nivel între aceste două profiluri.

Indiferent că vei studia la un profil uman sau real, ar fi bine să știi că prejudecățile nu au rost și mai mult, ar trebui să înțelegi că nu toți avem înclinații spre aceleași lucruri.

Umaniștii sunt slabi pentru că nu știu matematică

M-a frustrat întotdeauna această afirmație venită de la cei care au făcut un profil real. Eu sunt absolvent de profil uman la liceu, iar la facultate am optat pentru un mix între uman și real.

Nu sunt bun la matematică, fizică sau chimie nici atât. Totuși, mă descurc și atunci când vine vorba de treabă. M-am antrenat, fiind venit din zona științelor umaniste și sociale să pot comunica foarte eficient, să pot negocia și obține multe lucruri în favoarea mea.

Am o viziune faină asupra lumii datorită profilului uman, ba chiar am reușit să acaparez un minim de cunoștințe chiar și din zona tehnică de-a lungul timpului, datorită faptului că citesc mult și caut să-mi dezvolt noi abilități.

Așa că, dacă am terminat un profil uman și nu știu matematică sau IT, asta nu înseamnă că sunt mai fraier decât colegii mei care au terminat mate-info. Acesta este doar un zvon.

Cei de la real sunt slabi când vine vorba de limbi străine

Vreau să contrazic umaniștii care spun acest lucru. Cine mai învață engleză la școală în ziua de astăzi? Doar pentru că la uman faci mai multe ore de limbi străine, nu înseamnă că cei de la real nu știu să vorbească limbi străine.

Engleza o prinzi din orice în ziua de astăzi: din melodii, filme, călătorii, jocuri etc.

Am văzut mulți, chiar foarte mulți oameni veniți de la profiluri reale care rup engleza foarte bine, prin asta sper că am demitizat și acest zvon.

Realiștii și umaniștii ajung să lucreze la grămadă

Indiferent de profilul pe care îl termini, tot cu ei ajungi să lucrezi, fie de la real, fie de la uman. Companiile au nevoie atât de oameni tehnici, cât și de oameni buni în interacțiunile umane, cum ar fi pe poziții de management, relații cu clienții, resurse umane, coordonarea proiectelor etc.

Pe scurt, oamenii tehnici nu ar putea rezista fără umaniști și invers. Fiecare profil are rolul său în societate, astfel că fiecare dintre noi ar trebui să ne orientăm către profilul spre care avem atragere.

De obicei, oamenii maturi, umaniști și tehnici la grămadă, rezonează foarte bine, construiesc prietenii bune, gândesc și se exprimă pe aceeași limbă.

Atunci când vine vorba de profesie, fiecare face ceea ce îi place, dar mai mult, ceea ce a învățat și știe să facă mai bine.

În final, vreau să-ți spun că nimeni nu este mai special datorită profilului sau a facultății pe care a urmat-o. Este vorba doar despre înclinație, de potrivire și de decizie. Fiecare meserie are rolul ei în societate, astfel că alegerea profilului nu ar trebui să se bazeze pe prejudecăți și zvonuri.

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.