La începerea anului universitar 2022-2023, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va primi 1,5 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru creșterea gradului de mobilitate internațională a studenților, profesorilor și personalului administrativ din cadrul universității. Din acest fond vor fi alocați bani și pentru a atrage studenți internaționali. Toate aceste informații au fost extrase dintr-un comunicat de presă al instituției.

Ce spune comunicatul?

Conform comunicatului,  banii sunt primiți în funcție de rezultatele selecţiei candidaturilor pentru proiecte de mobilitate în domeniul universitar susținute din fondurile politicii interne (între țările Programului Erasmus+), KA131-HED, Apelul 2022 – runda 23 februarie 2022.

SNSPA adaugă că este prima universitate din România când vine vorba de valoarea bugetului/grantului, raportat la numărul de cadre didactice și studenți. De asemenea se laudă cu peste 120 de acorduri cu universităţi din 20 de țări din Uniunea Europeană, Norvegia și Islanda și peste 60 de acorduri cu țări din restul lumii, prezentându-se drept universitatea din România cu cel mai mare număr de mobilități Erasmus+ raportat la numărul de studenți.

Ce este Erasmus?

Erasmus+ este programul UE pentru educație, formare, tineret și sport.

,,Bugetul său este estimat la 26,2 miliarde EUR. Această sumă reprezintă aproape dublul finanțării de care a beneficiat programul anterior (2014-2020).

Programul pentru perioada 2021-2027 pune un accent puternic pe incluziunea socială, pe tranziția verde și pe cea digitală și pe promovarea participării tinerilor la viața democratică.

Sprijină prioritățile și activitățile definite în contextul Spațiului european al educației, în Planul de acțiune pentru educația digitală și în Agenda pentru competențe în Europa. În același timp, programul

  • sprijină Pilonul european al drepturilor sociale

  • pune în aplicare Strategia UE pentru tineret 2019-2027

  •       dezvoltă dimensiunea europeană în domeniul sportului.” conform erasmusplus.ec.europa.eu

Erasmus+ deschide ușa mai multor opotunități precum: învățământ superior, educație și formare profesională, educație școlară, educație pentru adulți.

Pe site-ul acesta puteți găsi mai multe date despre programul Erasmus+, precum rezultatele programului.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.