Comisia Europeană vine în sprijinul României și în acest an în sprijinul elevilor pentru a putea lua note mari și pentru a le oferi diverse sfaturi în privința examenlor.

Noua serie „Examen de nota 10” cuprinde opt filme cu recomandări pentru probele scrise la Limba și literatura română și Matematică

Anul acesta vor fi prezente subiecte precum „Atenție la neatenție”, „#evaluaredezece” sau „Tips&Tricks pentru cea mai bună lucrare la BAC”. De asemenea, se vor putea regăsi pe rețelele de socializare ale Reprezentanţei Comisiei Europene în Româniași aleSpaţiului Public European, în perioada 2-14 iunie, transmite CE într-un comunicat de presă.

Fiecare videoclip de acest fel conține sfaturi, dar și exemple concrete pentru rezolvarea celor mai dificle exerciții. De asemenea, există și detalii despre structura subiectelor și baremul de corectare. Conținutul a fost gândit de cadrele didactice astfel încât să fie clar, concis, atractiv și să acopere cea mai mare parte a materiei din programa celor două examene.

„Clipurile reprezintă o modalitate în plus de consolidare și recapitulare a cunoștințelor. Am oferit și câteva sugestii prin care pot fi evitate cele mai frecvente greșeli în rezolvarea exercițiilor. Sperăm să le fim de ajutor elevilor și le dorim mult succes la examen”, spune inițiatoarea proiectului „Pauza de mate”, unul dintre cele mai urmărite canale Youtube dedicate pregătirii elevilor la matematică.

„Într-o lume complicată, elevii au nevoie de lucruri simple, explicate pe înțelesul lor. Am ales să mă alătur acestui proiect din pasiune pentru materia pe care o predau, Limba și literatura română, dar și din dorința de a facilita înțelegerea subiectelor propuse pentru examene. Cred în această generație și cred, de asemenea, că elevii vor avea rezultate pe măsura efortului pe care l-au depus în acești ani de școală”, spune profesoara Eliza-Ioana Iordache.

Materialele video dedicate absolvenţilor de gimnaziu care susțin Evaluarea Națională pot fi urmărite în perioada 2-7 iunie:

  • Recapitulare la algebră – cele mai importante noțiuni
  • Cele mai frecvente 18 greșeli de gramatică
  • Atenție la neatenție – capcanele problemelor de geometrie
  • Cum abordăm subiectele de redactare de la Limba și literatura română

Filmele pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de Bacalaureat pot fi urmărite în perioada 9-14 iunie:

  • Sfaturi și modele de rezolvare la proba de matematică (M1)
  • Tips&Tricks la Română și greșeli frecvente
  • Cum să nu pierzi puncta prețioase la geometrie (M2)
  • Eseu fără emoții la Limba Română

Primele două materiale pot fi vizionate pe rețelele sociale ale Spațiului Public European:

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.