Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău a reușit încă o performanță. A obținut un alt proiect ERASMUS + printr-un parteneriat cu o școală din Italia. 

Cu ajutorul unui parteneriat interșcolar care va dura până în 2023, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău a obținut ca parteneri școli din Italia, Turcia, Bulgaria, Spania și Germania.

Proiectul KA220 „Green Youth in Action” (Tineret verde în acțiune”)

Este vorba despre Proiectul KA220 „Green Youth in Action” („n.r – Tineret verde în acțiune”). Prin acest proiect, elevii vor fi îndemnați să respecte mediul înconjurător, să nu mai polueze și să trăiască într-o lume curată, sănătoasă.

Se caută soluții pentru reducerea poluării

Mai mult de atât, prin acest proiect, elevii sunt îndemnați să caute soluții pentru reducerea poulării și îmbunătățirea calității mediului la nivel global.

„În acest proiect, vor participa aproximativ 300 de elevi cu vârste cuprinse între 14 – 19 ani și 25 de profesori din școlile implicate în proiect. Aceștia vor avea posibilitatea să se cunoască, să lucreze împreună, să se implice și să formeze o echipă internațională, care să militeze pentru o natură mai protejată și mai curată”, transmite prof. dr. Liliana Adochiței, coordonatorul echipei de la Colegiul Pedagogic Bacău.

Contractul de colaborare a fost semnat la școala coordonatoare – Istituto di istruzione superiore „Enrico Mattei ”, din Aversa, Italia, acolo unde a avut loc totodată și prima întâlnire din cadrul proiectului. Mai mult de atât, a fost stabilit și planul mobilităților. Elevii urmează să aibă prima deplasare în luna septembrie 2022.

Prof. Adochiței susține că acest parteneriat reprezintă o adevărată provocare pentru echipa din Bacău, care deține experiență Erasmus doar în cadrul proiectelor de schimb interșcolar. Adochiței este de părere că parteneriatul va oferi o valoare imensă proiectului.

„Acest proiect de parteneriat interșcolar reprezintă o provocare pentru echipa din Bacău, care are experiență în Erasmus, doar în cazul proiectelor de schimb interșcolar”, spune Prof. Adochiței.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.