Doi elevi ai Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș vor participa la lotul național lărgit de informatică al României.

135 de premii la olimpiadele județene

Colegiul Național “Lucian Blaga” din Sebeș are un palmares impresionant de 135 de premii și mențiuni la olimpiadele școlare județene.

Elevii colegiului au reușit să strângp 135 de premii și mențiuni de la fazele județene, din care:

  • 20 de Premii I
  • 21 de Premii II
  • 17  Premii III
  • 77 de Mențiuni (evidențiati pe site-ul Colegiului la: informatică, matematică, fizică, geografie, limba română, lectura ca abilitate de viaţă, limba engleză, istorie, educație fizică, religie, chimie)

Doi elevi s-au calificat pentru lotul național lărgit de informatică al României. Este vorba de Lorintz Alexandru și Dobra Victor. Alexandru este admis la facultățile de informatică, matematică și inginerie. Acesta nu a susținut nicio admitere datorită premiului Ministerului Educației și intrării în lotul lărgit.

Urmează alți 14 elevi care vor participa la fazele naționale ale olimpiadelor școlare: Beleiu BiancaCrăciunescu AndreiBrașoveanu PatriciaBalea Antonia-CristinaȚăran Iulia -RomanaGrosu Ștefan ,Negură-Damian ZaraFrățilescu Gabriel, Vasânc Damaris, Dobra Victor, Cîndescu Rareș, Ghibescu Andra, Luncan Doroteea, Mihu Alina la care adăugăm cele două echipe de oină (liceu) băieți și fete.

Profesorii coordonatori, care le-au fost alături sunt: Lorintz Liliana, Drăguș Daniela, Lebădă Monica, Mihu Anca, Bîrsan Ioan, Cândea Terezia, Dreghiciu Lucia, Barbu Ioana, Mihu Rodica, Ștef Vasile, Grosu Monica, Sterca Cristina, Damian Elena, Crișan Ovidiu.

Campanii de ecologizare

De asemenea, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș este implicat și în campanii de ecologizare, susținute de Primărie și Consiliul Local: “Let’s Do It, Romani”, “Sebeș – un. oraș curat”. De asemenea, se ocupă și de împăduri împreună cu Kronospan Foundation Proiectul Grow.

Așadar, colegiul este foarte implicat în multe proiecte, iar elevii sunt implicați la rândul lor în educație. În fiecare an, la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș elevii trăiesc emoția olimpiadelor și a diferitelor concursuri școlare.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.