Potrivit unui anunț făcut de ministrul educației, care a denumit această inițiativă ,,descentralizare”, cluburile sportive școlare și palatele copiilor vor fi transferate, din punct de vedere administrativ, primăriilor și consiliilor locale și a fost dată exemplu Baza Sportivă Cireșarii.

Baza Sportivă Cireșarii este “sediul Clubului Copiilor Sector 1, unitate de învățământ pentru activități educative. Anul trecut aceasta era acoperită de bălării și complet neîngrijită. Din această cauza, Cîmpeanu a declarat pe 17 mai că ministerul a eșuat în a avea grijă de această bază sportivă.

“Insist ca înainte de a fi înmânată autorităților locale să fie deschisă publicului din zonă, într-o manieră controlată, între anumite ore, astfel încât să nu impieteze asupra activităților copiilor, dar să poate beneficia și locuitorii. Având în vedere anumite interese de altă natură decât cea educațională, imperativ, prin lege, nu se va putea schimba destinația vreme de 10 ani. Cel puțin 10 ani, aceste cluburi sportive școlare vor trebui să își păstreze obiectul de activitate. Eu aș pune mai mult de 10 ani, dar legislația din România, din câte am înțeles, nu ne permite să impunem,” a mai spus ministrul.

Despre baza sportivă

Baza Sportivă Cireșarii este sediul Clubului Copiilor Sector 1, această unitate este controlată precum multe altele de minister, la nivel național, și de inspectorate școlare, la nivel local.

“Deși baza materială este departe de ceea ce ar trebui să fie/va trebui să fie, la activitățile Clubului Copiilor Sector 1, în anul școlar 2020 – 2021 erau înscriși aproximativ 2.000 de copii (18 cercuri)”, declara Sorin Cîmpeanu anul trecut.

Pe data de 8 Iulie 2021, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand acuza PSD-ul pentru pentru situația bazei sportive și inabilitatea renovării acesteia.

O lună mai târziu

La o lună de la acuzațiile lui Clotilde Armand Sorin Cîmpeanu a adus la cunoștință următoarele:

  • Ministerul Educației va colabora cu Primăria Sectorului 1 pentru reabilitarea bazeiâ
  • Tot Ministerul Educației va demara un program de igienizare a spațiului respectiv
  • Finanțarea va fi asigurată prin Compania Națională de Investiții (C.N.I.-S.A.)
  • Va aloca și finanța un număr de posturi adecvat pentru realizarea celor de mai sus
  • Se vor susține și programe de voluntariat pentru amenajarea spațiului

De atunci nu a mai existat nici o discuție publică legată de acest proiect.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.