Finala Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar 2022 la Oină a avut loc la Mioveni, în perioada 13-15 mai.

Olimpiada de Oină

La această olimpiadă au participat 16 echipe, 8 de fete și 8 de băieți. Competiţia s-a desfăşurat la baza sportivă a Liceului Tehnologic ”Construcţii de Maşini” din Mioveni.

Președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre a fost și el prezent pentru a încuraja toate echipele. De asemenea, nici fanii nu au lipsit de acolo. Câştigătorii etapei naţionale au fost: echipa Şcolii Gimnaziale ”George Topârceanu”, Mioveni, Argeş, la fete şi echipa Şcolii Gimnaziale Giurgiţa, Dolj, la băieţi.

„Echipa feminină de oină a şcolii gimnaziale “George Topârceanu” din Mioveni a câştigat locul I la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar 2022 – gimnaziu. Etapa finală a olimpiadei şcolare s-a desfăşurat la Mioveni, în acest weekend şi a adunat la start 16 echipe finaliste din 8 zone ale ţării. Felicitări micilor noastre oiniste şi profesorilor care le-au antrenat şi le-au netezit calea spre performanţă!”, a transmis primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu.

olimpiada de oină1
Sursa Foto – Primăria Mioveni

Premii speciale

Odată cu finala Olimpiadei Națională a Sportului Școlar 2022 a avut loc și Cupa orașului Mioveni la oină. Primăria Mioveni a acordat premii speciale. De altfel, Federația Română de Oină a acordat și premiul pentru cel mai bun jucător al turneului, atât la fete, cât și la băieți. Cea mai bună jucătoare la fete a fost eleva Iuliana Georgiana FARCAŞ, de la Şcoala Gimnazială ”George Topârceanu”, Mioveni, Argeş, pe când, cel mai bun jucător a fost elevul Bogdan Zamăneagră, de la Şcoala Gimnazială Giurgiţa, Dolj.

În luna mai al acestui ani, s-au împlinit 123 de ani de la Primul Campionat Naţional de Oină. A avut loc în anul 1899.

“Nu uitaţi esenţa sportului: mergeţi până la propriile limite şi vedeţi dacă sunteţi capabili să treceţi dincolo de ele!”, a transmis prof. Dumitru Tudosoiu, inspectorul şcolar general al IŞJ Argeş.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.