Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la rezultatele bune înregistrate la Evaluarea Națională și Bacalaureat au contribuit și părinții. Aceștia au asigurat pregătirea propriilor copii prin meditații.
Acest efort este lăudabil și trebuie apreciat, mai spune oficialul, care precizează totuși că aceasta nu este o eroare a școlii că nu a reușit să pregătească acești elevi măcar pentru media 7. El a punctat că în mediul rural meditaţiile sunt “mai puţin frecvente” decât în mediul urban.
Sorin Cîmpeanu: Școala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7
Perioada de criză, precum cea pe care am traversat-o din cauza pandemiei de coronavirus, accentuează diferențele între elevii care sunt slabi și devin mai slabi și elevii care sunt buni și devin mai buni, spune Sorin Cîmpeanu.
“Şcoala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7 cu ce înveţi în şcoală. Fără teme şi fără meditaţii. Din păcate, pentru că şcoala nu asigură acest nivel minim, 7, dacă nu chiar 8, ar trebui să ia un elev care învaţă doar la şcoală, doar în sala de clasă. Fără teme pentru acasă, fără meditaţii. Despre meditaţii pot să vă spun următorul lucru – în orice stat al acestei lumi este normal pentru un părinte să îşi dorească să investească în educaţia propriului copil. Să investească pentru performanţă, pentru nota 10”, a spus ministrul Educaţiei.
Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, după afişarea primelor rezultate ale Bacalaureatului 2022, că rata de promovare este de 73,3%, cea mai mare din ultimul deceniu. Un record absolut a fost înregistrat şi cu privire la primele rezultate la Evaluarea Naţională, înainte de contestaţii, care au aratat că 82,3% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5.
Ministerul Educației va verifica liceele unde niciun elev nu a luat BAC-ul
Tot ieri, oficialul a mai anunțat că instituția pe care o conduce va face o analiză la liceele unde niciun elev nu a luat notă de trecere la examenul de Bacalaureat.
Anul acesta, 40.000 de elevi nu s-au înscris la Bacalaureat, chiar dacă ei erau în clasa terminată XII-a sau a XIII-a la începutul anului școlar. Ministrul a anunțat că în curând va spune care sunt motivele pentru care acești elevi nu au mai ajuns să dea examenul de Bacalaureat. Oficialul a spus că în acest caz este vorba despre cel mai mic număr de elevi înscriși la Bacalaureat din istoria post-decembristă a României.