“Child Control” se numește trupa rock înființată de trei elevi sibieni. Aceștia vor lansa primul album pe data de 15 aprilie, vineri.

Albumul pe care îl vor lansa va conține 10 piese și se numește „NoiseBleed”.

Povestea “Child Control”

Radu Scutelnicu, Andrei Milea și Sebastian Faghi și-au făcut trupa rock denumită “Child Control”. Aceștia sunt elevi în clasa a XII-a și pasionați de muzică anilor ’90, scrie Ora de Sibiu.

Andrei și Sebastian s-au cunoscut în clasa întâi. Au fost colegi de bancă opt ani de zile. Mai târziu, a apărut și Radu cu care împărtășeau aceleași pasiuni, iar mai târziu au înființat trupa la care visau de-atâta timp.

„Noi înainte să facem trupa nu cântam, sau doar foarte puțin. Odată cu formarea trupei am încercat să cânt serios, nu doar să dau niște note după ureche și să sper că ai mei nu observă că îi poluez fonic”, a spus Sebastian, basist Child Control.

Doar Radu avea experiență înainte ca trupa să se înființeze. A cântat în mai multe trupe și chiar a susținut un concert în deschiderea trupei Cargo la Sala Palatului. El și împreună cu Andrei au fondat trupa Child Control.

Au învățat să cânte la instrumente, Andrei la Tobe, iar Radu la chitară. Chiar în timpul pandemiei de COVID-19 aceștia l-au adus în trupă pe Sebastian ca basist.

Primul album a fost creat în pandemie

Pentru ei, perioada pandemiei a fost tocmai bună. Au repetat până au ajuns aproape de perfecțiune și, odată cu asta, au apărut și zeci de idei noi. Cele 10 piese de pe albumul „NoiseBleed” au fost realizate chiar în pandemie.

Numele albumului a venit de la ideea unui joc de cuvinte prin care doreau să rezume tema albumului. Inspirați de marile trupe din perioada grunge-ului: Nirvana, Pearl Jam sau Alice in Chains, cei trei adolescenți au încercat ca prin muzica lor să transmită atmosferă rock-ului din anii ’90.

Muzica lor se poate găsi pe diferite platforme online, precum Youtube, Spotify și chiar Apple Music. Mai mult de atât, odată cu lansarea albumului vor scoate și o serie de tricouri cu modele noi pe care le vor vinde la concertele viitoare.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.