Predarea reprezintă o mare parte din viața lui Fedir Șandor, atât de mult încât profesorul ucrainean continuă să le țină cursuri studenților săi în timp ce se află pe câmpul de luptă, luptând pentru țara sa împotriva Rusiei.

Fedir Șandor, profesor la Universitatea Națională din Ujgorod

Șandor este profesor la Universitatea Națională din Uzhhorod, unde, potrivit site-ului școlii, este doctor în filozofie și este șeful departamentului de sociologie și asistență socială.
O fotografie cu el îmbrăcat în trening și ținând o pușcă, a circulat online pe platforme precum Twitter, Reddit și Facebook, nu doar pentru că este un profesor care își apără patria, ci și pentru că ține cursuri în timp ce se ascunde într-un buncăr. Peste 1.000 de studenți au participat la cursurile sale.
Oamenii au citat devotamentul său față de meseria de profesor, cum ar fi un utilizator de internet care a spus că “atât universitatea, cât și țara sunt binecuvântate că îl au”.
“Îl văd pe acest om ca pe un erou nu doar astăzi, ci și pentru viitorul tinerilor studenți care își vor aminti pentru totdeauna de el pentru ceea ce face”, a declarat un alt utilizator Twitter.
Altul a spus: “Uite de aceea va câștiga Ucraina!”

Ce va face în prima zi de pace profesorul din Ucraina care ține cursuri din tranșee

Profesorul militar, a dezvăluit pentru Libertatea, ce va face prima dată după ce războiul se va termina.

„Când mă voi întoarce acasă, în primul rând o să-mi rad barba. Mi-am promis că voi purta barbă până când se va termina războiul. Apoi, aș vrea să ies în oraș. O să beau o cafea la Ujgorod și o să mă bucur de viața din jur. Pe timp de pace nu am de gând să fiu bărbos,” spune Fedir Șandor, profesor la Universitatea Națională din Ujgorod.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.