Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mers alături de Jill Biden pentru a vizita școlile din București în care se află elevii refugiați ucraineni. 

”M-a bucurat aprecierea pentru profesorii şi elevii români şi aprecierea faţă de proiectul România Educată”

Sorin Cîmpeanu a fost foarte bucuros în urma vizitei Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden. Au vizitat împreună Şcoala Gimnazială “Uruguay”, unitate de învăţământ de stat ce găzduieşte elevi refugiaţi din Ucraina. De altfel, acesta a spus că a apreciat foarte mult că doamna Jill Biden a dat dovadă de respect față de profesorii și elevii români care au primit elevii ucraineni refugiați.

Ce spune Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

“Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Dr. Jill Biden şi Prima Doamnă a României, Prof. Carmen Iohannis, au vizitat Şcoala Gimnazială “Uruguay”, unitate de învăţământ de stat ce găzduieşte elevi refugiaţi din Ucraina.M-a bucurat aprecierea pentru profesorii și elevii români care au dat dovadă de solidaritate, oferind colegilor ucraineni un sentiment de căldură, de normalitate și de stabilitate.

M-a bucurat în egală mąsură și aprecierea față de proiectul “România Educată”, un proiect de țară care vizează in primul rând calitatea și echitatea in educație, proiect prin care poate fi facilitat și un sprijin mai eficient pentru copiii refugiați din Ucraina.

Mulțumesc profesorilor și elevilor români și apreciez eforturile profesorilor voluntari ucraineni, precum și eforturile organizațiilor care s-au implicat în primirea copiilor ucraineni,” a transmis Cîmpeanu pe pagina lui de Facebook.

Vineri, Jill Biden a ajuns în România. Aceasta a mers să viziteze baza Mihail Kogălniceanu unde se află peste 1200 de soldați americani. Gradul de securitate pentru această vizită este de 0, adică securitate maximă. Nimeni nu știe traseul pe care se va deplasa Jill Biden în capitală.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.