După ce un elev de 13 ani de la Școala Gimnazială “Ing. Gheorghe Pănculescu” din Vălenii de Munte a fost hărțuit, CJE Prahova reacționează la articolul publicat de către redacția Observatorul Prahovean.

Povestea băiatului de 13 ani

De curând pe lista bullying-ului școlar a apărut un elev de 13 ani din Prahova. Acesta este elev la Școlii Gimnaziale “Ing. Gheorghe Pănculescu” Vălenii de Munte.

Părinții micuțului au făcut publice câteva notițe în care sunt prezentate situațiile de abuz la care a fost supus elevul de către un coleg de clasă.

„Îmi dă cu caietul în cap”; „Când intru mereu în clasă îmi spune: «Iar ai venit, prostule?»”. Este, în mod cert, greu de imaginat care sunt efectele pe care aceste vorbe le au asupra psihicului unui copil, conform sursei citate.

Chiar și așa, directorul Școlii despre care discutăm nu a făcut nimic în sensul ăsta. Se pare că până azi, 27 iunie 2022, acesta nu a fost la școală.

Ce spune CJE Prahova

“În prezent, un elev își petrece în medie aproximativ 6 ore din zi la școală și se presupune că în perimetrul ei ar trebui să fie asigurat un mediu sigur și care să nu pună sub nicio formă în pericol siguranța elevilor și profesorilor și sănătatea lor mintală.

Este regretabil că până la acest moment niciun cadru didactic nu a sesizat ceea ce se petrece în școală, iar echipa managerială preferă să tragă de timp în loc să identifice cele mai bune soluții pentru a reinstitui o stare de wellbeing în școală.” a declarat David Ristea, președintele Consiliului Județean al Elevilor Prahova.

Din păcate, există foarte multe cazuri pentru care nu s-au luat măsuri, dar aparent nu interesează pe nimeni aceste lucruri. Dar, elevii sunt foarte afectați de asemenea comportamente și îi afectează în mod negativ, chiar dacă aceștia nu își dau seama.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.