Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se află în centrul unui scandal monstru, după ce a propus în noile Legi ale Educației desființarea CNATDCU, consiliu care se ocupă de verificarea titlurilor, diplomelor și certificatelor universitare.   

Se pare că ministrul Educației vrea să desființeze acest consiliu fix în plin scandal legat de plagiatul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. Cîmpeanu este acuzat că îi face o favoare premierului, însă această decizie îi poate aduce demiterea.   

Ministrul Educației, în centrul unui scandal monstru

Mai clar, de când a apărut proiectul legilor educației și a ieșit în evidență desființarea CNATDCU, așa zisa plagiere a lui Nicolae Ciucă a intrat din nou în vizorul opiniei publice. Din acest motiv, liberalii nu îl mai vor pe Cîmpeanu la conducerea Ministerului Educației.  

Într-un podcast al Observator.ro, ministrul Educației a spus ce părere are despre plagiat și de ce a decis să desființeze CNATDCU.  

„Plagiatul trebuie să fie aspru sancţionat. În momentul de față avem 18 cazuri de acuzații de plagiat. Diplomele de doctor din România din 1990 și până acum sunt 84.000. Înseamnă că o diplomă din 5000 are probleme, face obiectul unor sesizări de plagiat”, a declarat acesta. 

Sorin Cîmpeanu: CNATDCU nu a făcut deloc treabă bună

În opinia lui, acest consiliu a fost degeaba, fiindcă până în prezent nu a reușit să identifice nici măcar o situație de plagiat.  

„CNATDCU n-a făcut deloc o treabă bună. De la înființarea lui și până acum, nu a avut nici măcar o situație de plagiat identificată”, a spus acesta.  

Ce părere are Sorin Cîmpeanu despre plagiat: Trebuie să fie aspru sancționat! | De ce a propus desființarea CNATDCU

Cîmpeanu: Am eșuat absolut toți

În același timp, Sorin Cîmpeanu a mai spus că niciun ministru al Educației, din toți care au fost, nu au reușit să ducă învățământul la nivelul la care ar fi trebuit. El este de părere că au eșuat cu toții, inclusiv el.  

„Cu toții care am fost, am eșuat, absolut toți. Dacă ar fi reușit, învățământul nu ar fi fost în situația de astăzi. De data asta, învățând din greșelile trecutului, sunt dispus să mă întrebuințez la maximum, pentru ca aceste legi să treacă în interesul copiilor și tinerilor acestei ţări”, a încheiat Cîmpeanu.  

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.