Patriarhul Daniel le-a transmis elevilor un mesaj înainte de examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.
Acesta spune că îi îndeamnă pe părinți, profesori, dar și pe preoți să susțină copiii și să comunice cu aceștia, deoarece au mare nevoie în această perioadă. De asemenea, acesta spune că examenele constituie o maturizare intelectuală într-o societate plină de competiție.
Ce mesaj a transmis Patriarhul Daniel pentru elevii care susțin examenele?
”Iubiţi tineri,
Biserica a susținut de-a lungul întregii sale istorii școala, cultura și formarea spirituală a omului.
Examenele constituie bune prilejuri de evaluare și maturizare intelectuală într-ο societate animată de competiție, dar şi trepte necesare spre cultivarea valorilor spirituale și culturale care sporesc capacitatea de dialog și de comuniune între persoane.
În contextul acestei perioade cu examene, plină de firească emoție și intensă concentrare intelectuală, îi îndemnăm pe părinţi, profesori şi pe preoţii din parohii să vă susţină fiecare în sfera sa de acțiune și comunicare cu voi, unind sfatul bun cu rugăciunea și ajutorarea personală concretă.
Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul şi Lumina lumii, să vă dăruiască pace sufletească, mult curaj, succes și bucurie!
Cu părintească iubire şi binecuvântare”.
Examenele au început
Elevii au intrat în focuri, examenele au început. Chiar și așa, un fost ministru al educației a declarat că nu este o mare tragedie dacă 50% dintre elevi nu iau bacalaureatul.
Daniel Funeriu consideră că forța de muncă calificată e problema principală din România, mai mult decât șomajul. Astfel, mai spune acesta, că miniștrii Educației care au venit după el ar fi trebuit să se axeze pe dezvoltarea „învăţământului dual”.
„Dacă jumătate dintre elevii unei generații nu iau bacalaureatul, nu este o tragedie. Este gresit să ne plângem că doar 50% nu iau bacalaureatul, dacă restul de 50% ies din școală cu o profesie, o meserie bine dobândită,” a spus Daniel Funeriu la Euronews.
CITEȘTE AICI ÎNTREG ARTICOLUL – Un fost ministru al Educației e de părere că „dacă 50% dintre elevi nu iau bacalaureatul, nu este o tragedie”