Gest impresionant realizat de doi elevi de clasa a IX-a. Aceștia au găsit un portofel și au bătut cale lungă pentru a găsi proprietarul.

Au străbătut 15 kilometri pentru a înapoia un portofel pierdut

Gest demn de mândrie pentru zilele în care trăim! Doi elevi în clasa a IX-a, au mers în jur de 15 km cu bicicletele pentru a restitui un portofel proprietarului care îl pierduse.

Bărbatul pierduse portofelul în dimineața zilei de 17 mai. Acesta a mers să bea o cafea cu câțiva colegi de serviciu la un restaurant din Marginea, județul Suceava. După câteva ore, acesta și-a dat seama că nu mai are portofelul.

„Am căutat peste tot, nimic! Atunci m-am gândit că probabil l-am pus pe mașină când am plecat de la cafea, am uitat și s-a pierdut. Deja îmi programam să merg după muncă la poliție, să-l declar pierdut și să-mi refac actele. Aveam buletinul, permisul de conducere – sunt șofer profesionist, atestatul profesional și vreo 700 de lei”, a povestit Valentin pentru monitorulsv.ro.

În jurul prânzului, mama lui l-a sunat. Aceasta i-a spus că acasă la el, la Horodnic de Jos, au ajuns doi copilași de 15 ani care i-au adus portofelul intact.

Bărbatul a plecat să-i caute pe elevi

Bărbatul a împrumutat bani de la un coleg și a plecat în căutarea copiilor, dar nu i-a găsit. Acesta a postat informațiile pe care le deținea pe Facebook, și a fost contactat de cineva care i-a spus despre copii.

„Am împrumutat bani de la un coleg și am plecat imediat spre casă, cu gând că-i găsesc pe copii pe drum și pot să le mulțumesc. N-am dat de ei. Când am ajuns acasă, m-am uitat pe camere și i-am văzut. Am postat pe Facebook o imagine mai îndepărtată cu ei, cu rugămintea ca cine îi cunoaște să mă anunțe. M-a contactat cineva din zonă, Florin Lungu, și mi-a cerut o fotografie mai de aproape. I-am trimis printr-un mesaj privat și m-a ajutat să-i găsesc pe băieți. Ieri (n.r. joi, 19 mai) am fost la ei acasă, în Horodnic de Sus, să le mulțumesc”, a spus Valentin Franiuc.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.