În ultimii 5 ani, în Statele Unite ale Americii, au avut loc aproximativ 20 de atacuri armate pe an în școlile lor. Kimberly Krawczyk este profesoara ce a reușit să scape împreună cu cei 25 de elevi din clasa sa, în urma unui atac asupra școlii sale din Florida, în 2018. Cu durere în suflet, a transmis mai multe lucruri, printr-o scrisoare comunității îndurerate din Uvalde, Texas, unde în această săptămâna un tânăr înarmat a ucis 19 elevi și doi profesori. Business Insider este sursa de unde voi cita cele spuse în scrisoare.

Cum s-a simțit după atac profesoara

Profesoara a fost profund afectată de incident.

,,Eram profesor în clădirea 1200 din campusul liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, la 14 februarie 2018 – ziua în care un fost elev a adus o armă în campus, omorând 17 persoane și rănind alte 17.

Predau matematică și lucram în clădirea „bobocilor” în momentul împușcăturilor, dar nu am deschis ușa. Trăgătorul nu a observat clasa mea; cred că era atât de încântat de ravagiile pe care le făcuse încât nu și-a dat seama că eram acolo. Am fost foarte norocoși.

Îmi amintesc că cineva mi-a spus odată că au fost doar 10 minute de focuri de armă – dar a fost mult, mult mai mult decât atât. Am plimbat 25 de copii de 14 ani peste cadavre.”, a declarat Kimberly Krawczyk.

Societatea este disfuncțională

Profesoara spune că aceste incidente se întâmplă din mai multe cauze.

,,Cred că începem să ne detașăm de violență. Este atât de ușor să spunem că ne pare atât de rău că s-a întâmplat acest lucru și să ne întrebăm unii pe alții dacă am văzut știrile de astăzi. Dar nu se poate ca acest lucru să se transforme în asta – sunt implicați oameni reali, sunt implicați doar niște copii. Cu câteva zile în urmă se jucau cu păpuși Barbie și colorau felicitări de Ziua Mamei. Sunt oameni, nu numere.

De ce naiba continuăm să alegem taberele? Ce tabără este de cealaltă parte a baricadei când vine vorba de prevenirea crimelor fără sens? Cu toții greșim – și o spun cu tărie. Trebuie să recunoaștem acest lucru și să începem să lucrăm împreună.

Legile privind armele de foc sunt greșite, politicile școlare sunt greșite, securitatea școlară este greșită, serviciile de sănătate mintală sunt greșite, finanțarea școlilor este greșită, prezența la vot este greșită. Putem face mai bine; trebuie să facem mai bine. Noi, ca societate, nu ne facem treaba.”, adaugă îndurerată profesoara.

De asemenea, Kimberly Krawczyk încurajează comunitatea din Uvalde să fie puternică, dar să nu-i fie frică să ceară ajutor.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.