Într-un interviu acordat TVR Info, Ministrul Educației, Cîmpeanu, a transmis că lucrările elevilor de clasa a XII-a din județul Călărași, care au fost corectate digital, au scos la iveală faptul că elevii au fost foarte slab pregătiți.

Reamintim că în județul Călărași, lucrările elevilor care au susținut BAC-ul în scris au fost corectate digital de profesorii din comisie. Platforma folosită pentru corectarea digitalizată pentru Evaluarea Națională și BAC 2022, în cele două județe, a fost Intuitext, a companiei Softwin SRL, pusă la dispoziție ministerului, gratuit, pe bază de parteneriat.

Lucrări corectate digital

În județul Călărași, unde lucrările de la BAC 2022 au fost corectate digitalizat, a existat cea mai mare scădere a ratei de promovare față de 2021.

Conform datelor publicate de Ministerul Educației, rata de promovare a fost în acest an de 57,6%, cu 4,8 puncte proncetuale mai mică decât anul trecut.

Ministrul Educației și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cât de slab au fost pregătiți elevii anul acesta, care nu au reușit să rezolve nici măcar subiecte pentru o notă de 5.

“Este îngrijorătoare proporția celor care nu am reușit să rezolve subiecte care au fost gândite de la bun început în primul set, pentru nota 5 – 6, chiar din prima parte a acestui set, pentru notele 1 și 2. Au fost mulți elevi care nu au reușit să rezolve aceste subiecte,” a spus Sorin Cîmpeanu.

Ce a răspuns Ministrul Educației când a fost întrebat „cum au ajuns elevii în clasa a XII-a fără să știe să rezolve primul subiect de la bac?”

Întrebat cum crede că acești elevi au ajuns în clasa a XII-a fără să reușească să facă primul set de subiecte, Cîmpeanu a spus:

“În școală, rolul determinant este al profesorului. Profesorul este cel care ar fi trebuit să vadă pe parcursul ultimilor ani, chiar dacă am avut doi ani de perturbări generate de criza sanitară, totuși a mers săptămână de săptămână, oră de oră la școală, l-a văzut la școală, chiar dacă a mai lipsit și a văzut că nu stăpânește ordinea operațiilor sau nu stăpânește noțiuni elementare, precum recunoașterea unui verb. Este o problemă. Corectarea digitalizată îți dă șansa să vezi care sunt școlile în care acei elevi nu au răspuns la subiectele cele mai simple. Sigur că da, să avem și cadrul legal pentru a lua măsurile care se impun în aceste școli”, a transmis Ministrul Educației.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.