Colegiul Național „Spiru Haret” din Ploiești a fost obligat de magistrați să plătească 60.000 de lei, daune morale față de o profesoară.

Colegiul Național „Spiru Haret” din Ploiești este obligat de către Tribunalul Prahova să plătească 60.000 de lei către Andreea Alexe, o profesoară care a fost înjunghiată în fața cancelariei de către un fost elev, în luna ianuarie 2019. Decizia magistraților este definitivă.

60.000 de lei pentru o profesoară înjunghiată de către un elev

În anul 2019, Andreea Alexe, o profesoară de matematică, a fost înjunghiată în stomac de către un fost elev al școlii. Ulterior femeia a cerut daune morale de 100.000 de lei plus obligația Ministerului Educației și Colegiului „Spiru Haret” să îi plătească cheltuielile de judecată.

De asemenea, ea a cerut și anularea Regulamentului de organizare și funcționare a Colegiului Național „Spiru Haret” Ploiești, referitoare la atribuțiile profesorului de serviciu de a supraveghea intrarea elevilor în școală împreună cu portarul.

În primă instanță, judecătorii au prevăzut anularea acestei dispoziții și a obligat liceul la plata a 60.000 de lei daune morale. De asemenea, pârâtul a mai fost obligat să-i plătească femeii suma de 1.540 de lei, reprezentând onorariu avocat și taxă judiciară de timbru.

Profesoara acuză că i s-a falsificat semnătura

Profesoara nu s-a mulțumit cu această decizie și a formulat recurs. Ea a considerat că decizia este nelegală. Andreea Alexe consideră că cercetarea disciplinară a fost una cu niște concluzii „meschine”.

Acesteia i-a fost imputat de către conducerea liceului faptul că „la ora producerii evenimentului s-ar fi aflat în cancelarie, în loc să se afle, împreună cu portarul, la intrarea elevilor pentru a supraveghea intrarea acestora în școală și, pe cale de consecință, din acest motiv ar fi fost și victima tentativei de omor”.

Cazul profesoarei înjunghiate de către un fost elev: Ce decizie a luat instanța împotriva liceului unde era angajată

Și conducerea Colegiului „Spiru Haret” a formulat recurs împotriva primei hotărâri a instanței. Conducerea unității de învățământ susține că acordarea unei daune morale de 60.000 de lei reprezintă o îmbogățire nejustificată a femeii. De asemenea, s-a solicitat micșorarea sumei de la 60.000 de lei la 2000 sau 3000 de euro.

Curtea a respins ambele recursuri și a păstrat hotărârea atacată.

Tânărul a fost condamnat la 11 ani și două luni de închisoare

Andreea Alexe a fost înjunghiată în anul 2019 de către un fost elev pe care l-a lăsat repetent. Tânărul, Mihai Alexandru Nițescu, avea la data comiterii faptei vârsta de 22 de ani. El a reușit să se strecoare în curtea școlii, profitând de faptul că paznicul nu era atent. După ce a fost înjunghiată, profesoara a fost transportată de urgență la spital. Ulterior aceasta a fost operată.

Tânărul a fost prins de către o patrulă de jandarmi, asupra sa fiind găsite mai multe arme albe. Magistrații Tribunalului Prahova l-au condamnat la 11 ani și două luni de detenție. După acest eveniment, Andreea Alexe a renunțat definitiv la catedră.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.