Caz șocant la Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova. Un elev se pare că a fost atacat cu un bolovan chiar de un alt elev.

Atac cu bolovani

Se pare că un minor de 14 ani de la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova este cercetat acum pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Acesta a spart cu un bolovan parbrizul unei mașini în care se afla un alt elev. Incidentul s-a petrecut chiar în fața unității de învățământ.

Conform GDS, se pare că a avut loc o neînțelegere între doi elevi de la Școala Gimnazială “Mircea Eliade”. Luni, 16 mai 2022, în jurul orei 18:00, un copil de 14 ani, elev al școlii, a aruncat cu un bolovan într-o mașină care se deplasa pe strada Cloșca. La bordul autovehiculului se afla un alt elev al aceleiași școli, cu care ar fi avut un confilict mai vechi.

Din fericite, bolovanul nu a rănit pe nimeni, dar parbrizul mașinii a fost spart, piatra ajungând pe bancheta din spate a autovehiculului. Polițiștii au confirmat inidentul și au întocmit un dosar penal.

Ce spun reprezentanții școlii

Reprezentanții unității de învățământ au transmis sursei citate că incindetul a avut loc după finalizarea orelor de curs, în afara școlii, fiind vorba de un incident izolat. Se pare că elevul care a aruncat cu bolovanul are o situați foarte bună la școală, cu foarte multe medii de zece și nu a mai fost sancționat înainte de acest eveniment nefericit.

„Incidentul a avut loc în afara şcolii, după orele de curs. Elevul care a provocat incidentul a lipsit de la ultima ora și a stat în Parcul Pușkin. Are absență la ora respectivă. La şcoală au venit Poliţia și Poliţia Locala și au stabilit că ancheta este de competența dumnealor. Școala a intervenit în ceea ce privește relația dintre cei doi elevi, care şi-au cerut scuze. Și la ora de dirigenție a clasei va fi o intervenție de grup a consilierului școlar. În urma acestei ore, dirigintele va scrie concluzii pe care le va prezenta şcolii și va face recomandări părinților pentru ca elevul sa facă consiliere școlară.

Această consiliere individuală se poate face doar cu aprobarea părinților. Școala nu poate interveni altfel. Se va întruni și Consiliul Profesoral al clasei și, dacă va fi cazul, poate lua ca măsură scăderea notei la purtare a elevului care a produs incidentul”, a declarat pentru sursa citată Genoveva Ioana, directoarea Şcolii „Mircea Eliade”.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.