Cazurile de agresiune sexuală în școli cresc de la o zi la alta. Un profesor din Botoșani este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat că ar fi abuzat de un adolescent.

Este vorba despre un profesor de 47 de ani de agricultură la Liceul Ștefan Luchian din Ștefănești. Acesta și-ar fi făcut un plan pentru a-l atrage pe un adolescent în preajma sa. Acesta nu îi era profesor direct copilului, iar după ce povestea a ieșit la iveală, profesorul și-a luat concediu fără plată.

Adolescentul de 15 ani a înregistrat o conversație cu respectivul profesor pe 17 februarie. Tot atunci, băiatul a mers la Poliție, alături de mama lui.

Profesor, către elev: Am lipici la tine

“Tu să îmi spui dacă te deranjează că te mai îmbrăţişez sau chestii, că te alint, că îmi place de părul tău, că poate te mai pup pe frunte sau chestii de genul acesta, aşa că lipici am la tine, asta să rămână între noi”, reiese din înregistrarea elevului.

Profesorul l-a convins pe băiat să se întâlnească, spunându-i că îl ajută să își instaleze niște programe pe calculator, contracost. Se pare, totuși, că scopul acestor întâlniri era cu totul altul, nicidecum pentru a-l ajuta pe elev.

Mama băiatului spune că pe 17 februarie, elevul a venit acasă agitat. Ulterior, în fața oamenilor legii, femeia a auzit cum băiatul povestea că la fiecare întâlnire profesorul îl atingea, îi mirosea părul sau ar putea merge la mall „să facă nebunii”.

„Îi lua mâna și se mângâia pe fund, îl mângâia pe piept, oribil”, povestea mama copilului.

Elevul nu a vrut să se mai întoarcă la școală

În momentul în care a început ancheta, cei de la Protecția Copilului au început și consilierea psihologică a elevului. Fiind speriat de ceea ce a pățit, copilul nu mai voia să iasă din casă. După mai multe ședințe cu un psiholog, copilul a reușit să se poată întoarce la școală.

Momentan, comisia de etică a școlii nu poate analiza acuzațiile aduse, fiindcă profesorul și-a luat concediu fără plată. Momentan, bărbatul a fost plasat sub control judiciar. El a decis să își prelungească concediul fără plată până în luna iulie.

”Este regretabil ceea ce se întâmplă, dar nu putem spune nimic până nu aflăm ce a fost acolo. Nu am putut să-l anchetăm să facem comisie de disciplină”, a declarat Veronica Chiaburu, directorul școlii.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.