Cătălina Gârdescu, director American International School (Școala Americană): „Nu cred că viitorul educaţiei ţine de pandemie”.

Viitorul educației

Într-un interviu acordat ZF.ro, Cătălina Gârdescu, director de admiteri şi relaţii externe al American International School (AISB) este de părere că viitorul educaţiei nu ţine de pandemie, ci de ceea ce va fi necesar pentru tineri în piaţa muncii de mâine.

„Nu cred că viitorul educaţiei ţine de pandemie. Cred că ţine de ce va fi necesar pentru tineri în piaţa muncii de mâine, acolo trebuie să ne uităm. Dacă învăţământul va fi în regim fizic, online sau hibrid, este doar un mod de a face lucrurile.  Cea mai mare provocare este în conţinutul a ceea ce elevii învaţă – mai este aplicabil lumii de mâine?“, a spus Cătălina Gărdescu pentru Ziarul Financiar.

Reamintim că această pandemie a distrus și mai mult sistemul de învățământ românesc și nu numai. Pandemia COVID-19 a provocat pagube devastatoare în ceea ce privește ocuparea forței de muncă la nivel mondial, în special în rândul forței de muncă non-standard. Obiectivul acestui studiu a fost de a identifica efectele pandemiei asupra statutului de angajare și a vieții studenților.

Forța de muncă a studenților

Conform unui studiu onlinelibrary, numărul studenților care lucrează, raportat în Ancheta privind forța de muncă, a scăzut brusc din martie 2020, scăzând cu 780 000 (46%) în aprilie. Potrivit unui sondaj privind condițiile de viață ale studenților universitari, 37% dintre aceștia erau îngrijorați de cheltuielile de trai și de taxele de școlarizare, iar un procent mai mare de studenți care erau conștienți de nesiguranța financiară aveau o autoevaluare proastă a stării de sănătate.

Spre exemplu, în Japonia, aproape jumătate dintre studenții care lucrează și-au pierdut locul de muncă în timpul pandemiei, ceea ce le-a afectat viața, studiile și sănătatea. Este necesar să se monitorizeze impactul nesiguranței economice asupra studiilor și sănătății studenților de-a lungul timpului și să se extindă plasa de siguranță pentru studenții dezavantajați.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.