Dacă vă luptați să găsiți modalități de a vă motiva copiii să iasă afară și să se joace, nu sunteți singuri. Este posibil să aveți amintiri plăcute în care vă bucurați de ore nesfârșite de joacă în aer liber, poate chiar nesupravegheați de părinți, dar opțiunile de joacă în interiorul casei sunt mult mai tentante astăzi decât erau pe atunci.

Tehnologia, un impact major

Cercetările arată că tehnologia a jucat un rol major, deoarece mulți copii au renunțat la joaca în aer liber. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au dat publicității un studiu realizat de Kaiser Family Foundation, care a concluzionat că, copiii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani petrec în medie 7 ore și jumătate în fața unui tip de ecran în fiecare zi. Acest timp petrecut în fața ecranului nu ia în considerare timpul de instruire petrecut pe calculator în timpul orelor de școală, astfel încât cifra reală ar putea fi chiar mai mare.

Cât de mult ar trebui să se joace copiii în aer liber?

CDC recomandă copiilor să aibă cel puțin 60 de minute de activitate fizică în fiecare zi. Alți experți nu cred că o oră pe zi afară este suficientă.

În cartea sa, “Balanced and Barefoot” (Echilibrat și desculț), terapeutul pediatric Angela J. Hanscom îi încurajează pe părinți să tripleze recomandarea CDC privind joaca în aer liber.

“În mod ideal, copiii ar trebui să se joace afară trei ore în fiecare zi, iar asta nu include sporturile organizate”, a declarat Hanscom pentru Huffington Post. “Bineînțeles, o parte din asta ar trebui să fie în școală, unde recreația trebuie să fie revigorată și extinsă. Dar, între timp, părinții ar trebui să facă tot ce pot. Copiii mei au doar o jumătate de oră de pauză, așa că imediat ce ajung acasă ies afară. Întrebați-vă dacă copiii dvs. pot merge pe jos la școală, dacă pot ieși înainte de începerea școlii și după școală, înainte de a începe temele.”

Potrivit unor studii, copiii din ziua de azi se joacă în aer liber mai puțin de 10 minute pe zi.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.