Din păcate, doar unul din trei elevi din România se simte pregătit pentru examenele naționale. Cei mai mulți dintre părinți aleg să le plătească copiilor meditații, fiindcă aceștia nu înțeleg lecțiile din clasă. Se pare că peste 60% dintre elevii din România fac meditații la cel puțin o materie, conform unui sondaj făcut de Salvați Copiii.

În acest moment, cei mai mulți elevi care fac meditații sunt de clasa a VIII-a, cei care se pregătesc pentru Evaluarea Națională. Timpul mediu alocat săptămânal pentru meditații este mai mare de două ore.

Costul meditațiilor nu este unul foarte mic. Se pare că creșterea prețurilor din ultima perioadă i-a afectat și pe profesori, motiv pentru care aceștia au decis să crească prețurile meditațiilor.

“Dragi elevi, pentru cei care vor doar rezolvarea temelor, la cererea voastră, am lansat oficial pachetele – TEME MATEMATICĂ – Pentru clasele 0-8: PACHET 1=maxim 3 probleme=20 lei; PACHET 2=maxim 6 probleme=40 lei; PACHET 3=maxim 9 probleme=60 lei; Pentru clasele 9-12: PACHET 4=maxim 3 probleme=40 lei; PACHET 5=maxim 6 probleme=80 lei; PACHET 6=maxim 9 probleme=120 lei”, se arată pe site-urile de anunț.

Cât au ajuns să coste meditațiile elevilor. Părinții dau mii de euro pe an pentru pregătirea copiilor

De asemenea, părinții elevilor din clasele primare vor săle plătească meditații copiilor. Pe toate platformele de profil din țară sunt zeci de anunțuri în care sunt specificate și prețurile. Se pare că în mediul rural, o oră de meditație costă 50 de lei și ajunge la 60 de lei. La orașe, prețul este mult mai mare. O oră de meditație în orașele mari poate ajunge chiar și la 100 de lei.

Reamintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pregătește o lege prin care să le interzisă profesorilor să facă meditații cu elevii de la clasă. Prevederea ar putea intra în vigoare încă din anul școlar 2022-2023.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.