Din cauza lipsei de personal a cantinei, instituția a fost forțată să lanseze un program pentru studenți. Acestora li se va oferi 800 de lei pe lună și o masă caldă, zilnic, pentru a lucra part-time în cadrul cantinei.

Cum a mers?

Singurele care s-au prezentat au fost două studente, miercuri, ca ajutoare la cantina Universității Transilvania din Brașov. Ele au fost imediat recrutate și au început lucrul la scurt timp, conform Agenției de presă Rador.

Programul lor constă în 4 ore de muncă pe zi atunci când stabilesc ele, de luni până vineri. Pentru asta vor primi o bursă de student în valoare de 800 de lei plus o masă caldă zilnic.

“Am aflat de la colegi și din aplicația de pe site-ul universității, unde s-a postat anunțul. Am decis să vin fiindcă e o posibilitate să ajut și la universitate, la cantină, și plus că e în stilul meu să muncesc în domeniul restaurantelor sau alimentație”, a declarat o studentă.

„Am vrut să vin pentru că mi se pare o oportunitate foarte bună să putem să facem bani și să și ajutăm facultatea, să ne ocupăm și de cursuri. Le îmbinăm pe cât se poate”, a precizat o altă studentă.

Câte ajutoare au fost recrutate pentru cele două cantine în total?

Cele două cantine ale Universității, din Memo și de pe Colină, găzduiesc 9 ajutoare recrutate dintre studenți.

“Sunt extraordinari. Sunt niște copii muncitori, toți. Toți muncesc. Cei care nu au putut să meargă în ritmul nostru s-au retras. Pentru toamnă angajări vor mai fi, dar acuma depinde dacă se prezintă cineva sau nu. Dar pentru toamnă, pentru copii, cam 20 de locuri vor fi pentru burse”, a precizat șefa Serviciului Cantine, din cadrul Universității Transilvania, Daniela Suciu.

Universitatea brașoveană dorește să facă acest tip de colaborare cu studenții permanentă, datorită seriozității de care dovadă.

 

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.