Conform calendarului oficial al anului școlar 2021-2022, peste trei săptămâni se vor încheia cursurile pentru majoritatea elevilor din sistemul de învățământ.

Este important de știut că pentru elevii din anii terminali, cei din învățământul profesional și din școlile postliceale și de maiștri, cursurile se vor termina fie mai devreme, fie mai târziu. Elevii de grădiniță, din învățământul primar, din clasele V-VII-a și din clasele IX-XI-a vor merge la școală până pe data de 10 iunie.

Când se termină școala pentru fiecare an de studiu

În ceea ce privește momentul în care se vor încheia cursurile pentru elevii liceelor cu filieră tehnologică, acestea se vor termina astfel, conform Edupedu.ro:

  • Clasa a IX-a – 24 iunie (36 de săptămâni)
  • Clasa a X-a – 17 iunie (35 de săptămâni)
  • Clasa a XI-a și a XII-a/a XIII-a – 20 mai (31 de săptămâni).

Acești elevi vor avea și o perioadă de pregătire practică de cinci săptămâni. Astfel, numărul de săptămâni a anului școlar va ajunge la 36.

Când finalizează studiile elevii din învățământul postliceal

Pentru elevii din acești ani este prevăzută și o perioadă de pregătire practică de 5 săptămâni, ce face ca numărul de săptămâni ale anului școlar să ajungă la 36. Pentru elevii din învățământul profesional de stat cu durată de 3 ani, inclusiv învățământul profesional dual.

Când se termină școala anul acesta. Vești proaste pentru elevi: Vacanța de vară este mai scurtă în 2022

În privința învățământului postliceal, conform Ministerului Educației, există diferențe foarte mari între diversele calificări de școală postliceală și de școală de maiștri.

  • Pentru calificările cu durata de școlarizare 1 an, cursurile se încheie pe 17 iunie 2022
  • Pentru calificările cu durata de școlarizare de un an și jumătate, cursurile s-au încheiat în iarnă (perioada 22 decembrie 2021-11 februarie 2022) pentru cei din anul II și se încheie în intervalul 14 aprilie-24 iunie pentru elevii din anul I
  • Pentru calificările cu durata de școlarizare de 2 ani, cursurile se finalizează în perioada 13 mai-01 iulie 2022
  • Pentru calificările cu durata de 3 ani, cursurile se finalizează în perioada 17-24 iunie 2022
  • Pentru calificarea “Asistent medical generalist”, elevii din anul I, II sau III de studiu încheie cursurile pe 5 august 2022

Precizăm că vacanța de vară are, anul acesta, o durată mai mică decât cea de anul trecut. Mai clar, vorbim de 87 de zile între 10 iunie și 5 septembrie, adică două luni și 26 de zile.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.