Un număr mare de elevi care învață în școlile din județul Timiș s-au calificat în etapa națională a olimpiadelor de la diverse discipline. Inspectoratul Școlar Timiș a transmis un număr de 160 de elevi.

Olimpiadele și concursurile au fost anulate în ultimii doi ani, din cauza restricțiilor provocate de virusul SARS-CoV 2. Ele au fost reluate din acest an, ca urmare a relaxării situației la nivel național. Elevii din județul Timiș, ci nu doar, au beneficiat de oportunitate și s-au prezentat la etapele locale și județene ale acestor olimpiade. În urma competițiilor, Inspectoratul Școlar Timiș anunță că un număr uriaș de elevi s-a calificat la etapele naționale.

În total, este vorba de 160 de elevi. Cei mai mulți s-au calificat la disciplina Religie – 27, la Matematică – 24, la Limba și Literatura Sârbă – 23, la Informatică – 18, la Fizică – 15 și la Biologie – 8, conform informațiilor furnizate de Inspectorat.

Ministerul Educației organizează în acest an 34 de competiții naționale pe discipline școlare și proiecte educative prin care se va asigura selecția elevilor care vor participa la competițiile internaționale.

Mai jos sunt calendarul și orașele în care se vor susține probele olimpiadelor pentru etapa națională:

Olimpiada de română

Clasele V-VIII

  • 18-24.04.2022, la Târgoviște

Clasele IX-XII

  • 26-30.04.2022, la Slobozia

 

Olimpiada la matematică

  • 20-22.05.2022, la Iași

 

Olimpiada de Limba Engleză

  • 7-22.04.2022, la Pitești

 

Olimpiada de Fizică

  • 11 – 15.04.2022, la Bacău

 

Olimpiada de Informatică se desfășoară ONLINE, astfel:

Gimnaziu

  • 04.2022

Liceu

  • 04.2022

Calendarul COMPLET al olimpiadelor școlare pentru toate disciplinele poate fi consultat aici.

Fazele internționale ale olimpiadelor au loc începând cu luna mai. În unele cazuri nu este încă stabilit locul de desfășurare. Unele se susțin online.

Olimpiada internațională de Matematică are loc la Oslo, între 6-16 iulie 2022.

Vezi AICI calendarul complet cu olimpiadele internaționale și locul de desfășurare. 

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.