Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit , luni, despre schimbarea examenului de Bacalaureat. Oficialul a precizat că cel mai devreme în 2027 va fi posibil acest lucru.

Sorin Cîmpeanu spune că cei care vor da anul viitor Bacalaureatul, îl vor da exact așa cum l-au cunoscut în clasa a noua. Oficialul din minister susține că nu se pot schimba disciplinele din mers.

„Atunci când vom avea adoptat proiectul de lege care implementează concluziile România Educată, vom anunţa acest lucru şi în 2027, cel mai devreme, putem să avem un examen de Bacalaureat radical schimbat, după ce cei care intră în liceu ulterior apariţiei legii, vor cunoaşte foarte bine la ce discipline trebuie să se concentreze”, spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu, mesaj către studenți

Sorin Cîmpeanu le-a transmis elevilor să se concentreze pe toate disciplinele din trunchiul comun și să își poată dovedi competențe minime, de bază, la fiecare din disciplinele respectivele. Astfel, dacă Ministerul Educației va adopta noua lege a învățământului preuniversitar, din anul 2027 elevii ar putea să dea un nou examen.

Cât despre stadiul legii, ministrul a afirmat că planurile cadru de liceu, indiferent de adoptarea noii legi, vor trebui să fie disponibile începând cu septembrie 2023.

Când s-ar putea schimba examenul de Bacalaureat. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Specialiștii lucrează la o reformă radicală în Educație

În acest moment specialiștii lucrează pentru a fi posibilă o reformă reală și o schimbare radicală, spune Sorin Cîmpeanu.

„(…) am spus că am putea avea un mare ajutor dacă vom avea legea România Educată adoptată. Dar chiar şi aşa, se lucrează în acest moment la reforma planurilor cacdru de liceu şi la revizuirea planurilor cadru pentru gimnaziu şi primar”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a mai transmis că a primit peste 10.000 de observații critice legate de actualele planuri cadru. În luna decembrie 2020, susține el, a pus stop și și-a propus ca din anul 2023 să intre cu noi schimbări la liceu.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.