Astăzi s-a dat startul unei campanii interesante în Prahova. Generația lui John a lansat campania „Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală?”. Acest proiect se adresează elevilor de gimnaziu și liceu din Prahova, dar și profesorilor.

Este vorba despre un chestionar online. Acesta conține întrebări despre cum arată sistemul educațional din Prahova în prezent, cum i-a afectat pe elevi și profesori pandemia de coronavirus și care sunt problemele din educație.

Campanie importantă în Prahova

Campania se desfășoară în perioada 23 mai – 3 iunie 2022. Profesorii și elevii care vor participa la această campanie trebuie să știe faptul că răspunsurile lor sunt anonime.

Dascălii și elevii pot intra pe site-ul generațialuijohn.ro pentru a completa chestionarul. Scopul acestei campanii este de a trage un semnal de alarmă împotriva problemelor din educație. Ulterior, după ce se va termina derularea campaniei, se va realiza un infografic care va fi prezentat în mediul online. Rezultatele obținute vor fi dezbătute în colaborare cu ziarul Observatorul Prahovean.

Campanie exemplu în Prahova: Elevii și profesorii pot spune, anonim, ce se întâmplă la ei în școală. Ce trebuie să facă

“Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală” își propune să ia pulsul educației și să ofere transparență în direcția actului educațional. Conform inițiatorilor campaniei, elevii și profesorii merită să se facă auziți și să își spună punctul de vedere în privința sistemului de învățământ din 2022.

Răspunsurile sunt anonime

Această inițiativă se află deja la a treia ediție. Ea este susținută de Consiliul Județean al Elevilor Prahova și Federația Națională a Părinților – Edupart Prahova.  Campania se desfășoară în perioada 23 mai – 3 iunie 2022.

Este important de știut că elevii și profesorii pot să scrie absolut tot ce nu li se pare în ordine. Multora le este teamă să se facă auziți și să își spună punctul de vedere. Profesorilor le este teamă să nu își piardă locurile de muncă, iar elevilor să nu fie taxați chiar de dascăli. Ei bine, având în vedere că răspunsurile vor fi anonime, acum aceștia pot să spună ce au pe suflet.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.