Caietele sunt foarte importante pentru educația elevilor, deoarece ei își notează tot ce consideră important de la clasă. Dar, trebuie să aveți grijă atunci când le achiziționați.

Caietele sunt foarte importante pentru elevi și nu numai și fac parte din viața acestora foarte mult timp. Ei trebuie să își noteze informațiile profesorilor începând cu clasa I. De aceea, sfătuim părinții să aibă mare grijă atunci când cumpără caietele pentru elevii lor, scrie EVZ.

Copiii primesc o listă de rechizite de la profesori, iar părinții trebuie să le achiziționeze. În general, au nevoie de: creioane, stilouri, gume de șters sau blocuri de desen, dar și alte ustensile. De asemenea, există și mai multe tipuri de caiet: dictando, de matematică, cu foi veline, de arte vizuale sau practice.

Dimensiunea caietelor

Ce este clar, faptul că micuții au nevoie de caiete mici. Elevii claselor primare nu primesc atât de multe informații. Dimensiunile europene se regăsesc în categoriile A, B și C, cu variante de la A0 la A10 (similar și pentru B și C). Dimensiunea A0 este cea mai mare, are 1 metru pătrat.

Numărul paginilor

Ce este clar este faptul că studenții au nevoie de mult mai multe pagini la un caiet, deoarece trebuie să își ia foarte multe notițe. Chiar și așa, fiecare profesor decide cât de multă materie va preda, iar, în funcție de asta, există:

  • Caiete cu 80 de file
  • Caiete 100 de file
  • Caiete cu 250 de file

Coperte

Copiii sunt foarte atrași de copertele colorate pe care sunt printați diferiți eroi din desene. De asemenea, lecțiile predate trebuie păstrate în coperți rezistente. Este foarte indicat să alegi una dintre coperțile de mai jos atunci când mergi să cumperi caiete:

  • Caiete cu coperți din carton
  • Caiete cu coperți din plastic

De asemenea, ia în calcul și modul de prindere. Caietele pentru clasele 1- 4 sunt capsate, iar cele pentru liceu și facultate sunt cusute sau legate cu spirale. Acestea se împart în 3 categorii.

– Caiete capsate
– Caiete cusute
– Caiete cu spirală
– Caiete mecanice

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.