Vești extraordinare pentru cadrele didactice și angajații din învățământul de stat. Chiar înainte de Paști, vor primi voucherele de vacanță în valoare de 1.450 de lei, pentru anul 2022.

Guvernul le-a pregătit o surpriză profesorilor și învățătorilor. Cu câteva săptămâni înainte de Paști aceștia vor primi voucherele de vacanță mult așteptate pentru anul 2022.

Vouchere în valoare de 1.450 de lei

Ministrul Educației a semnat un ordin care prevede ca profesorii și angajații din învățământul de stat să primească voucherele de vacanță pentru anul 2022.

”Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație”, potrivit  documentului prezentat de Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ și Cercetare Știntifiică.

Voucherele sunt valabile un an de zile

Aceste vouchere au o valabilitate de un an de zile, începând cu data încărcării pe suportul electronic.

Art. 2 alin. (1) din document arată că ”în cazul încadrării în sistem de cumul/plata cu ora, voucherele de vacanță sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază, potrivit legii. Beneficiarii au obligația de a depune la unitate/instituție o declarație, în scris, în care să precizeze angajatorul unde au funcția de bază”.

Pentru cei care ”au desfășurat activitatea la mai mulți angajatori, se acordă o singură indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, de către angajatorul unde beneficiarul în cauză își are funcția de bază, potrivit legii. În cazul în care nu se poate stabili funcția de bază, având obligația de a transmite, în termen de maximum 10 zile lucrătoare, și către ceilalți angajatori opțiunea făcută, cu respectarea prevederilor alin. (1).”

Angajații din sistemul de învățământ care nu doresc aceste vouchere, trebuie să depună o solicitare scrisă la unitatea/instituția angajatoare, în termen de 30 de zile de la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.