Un nou proiect va demara Stelian Istrate, primarul din Turnu Roșu, județul Sibiu. Acesta vrea ca bursele elevilor să fie majorate după ce au fost tăiate pentru economie la buget.

Economie la bugetul local prin tăierea burselor

Potrivit stiridesibiu.ro, Stelian Istrate spune că a inițiat un nou proiect prin care bursele de merit ale elevilor urmează să fie majorate (de la 200 la 400 lei), după ce acestea au fost tăiate pentru economie la buget. Această decizie vine după ce Consiliul Local a hotărât ca bursele comunei să fie reduse de la 250 la 200, în condințiile în care doar 3 elevi beneficiază de bursă. Chiar vor economisi bani frumoși! 🙂

”Am decis să convoc Consiliul Local în ședință de îndată, pentru mâine (n.r. 12 mai) prin care propun modificarea sumelor de la 200 la 400 de lei.”, a declarat Stelian Istrate.

Conform acestuia, prin HCL, nu s-a urmărit creșterea economiilor la buget, ci respectarea legii.

Consiliul Local Turnu Roșu a hotărât ca bursele de merit ale elevilor să fie redus de la 250 lei la 200, în condițiile în care în comună doar 3 copii beneficiază de un astfel de ajutor.

Bursele au fost tăiate

Amintim că în Turnu Roșu probleme cu banii s-au înmulțit în ultimul timp și s-a ajuns chiar în situația în care să le taie elevilor din bursele de merit. Personal, nu văd ce ar putea face cu 150 de lei/lună de la cei 3 elevi care beneficiază de bursele de merit.

Nu cred că aici este problema. Mai bine să își micșoreze cu 150 de lei salariul, dacă tot este mare nevoie de bani la buget.

”Am fost convocați în ședință de îndată să reanalizăm situația și ni s-a propus să coborâm bursa de merit la 200 lei. NU am fost de acord cu această scădere care duce la demontivare a copiilor. Sunt trei copii – trei burse în tot semestrul I! Adică o economie de 150 lei/luna la bugetul local. Propunerea noastră și a doamneinei viceprimar NU a trecut, prin urmare, bursele de merit au fost diminuate de la 250 la 200 de lei”, a scris pe Facebook consilierul USR Andreea Anghel.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.