Vești bune pentru 30 de tineri sportivi din România! Aceștia vor fi ajutați financiar pentru a-și îndeplini visurile.

Un număr de 30 de tineri sportivi din România, care au rezultate excepționale, dar care au probleme financiare, vor primi o bursă lunară de la Fundația Olimpică Română și Allianz-Țiriac Asigurări. Conform EduPedu.ro, au fost deja aleși 30 de sportivi care vor beneficia de acest ajutor.

Burse pentru tinerii sportivi

Anul acesta are loc cea de-a șaptea ediție a programului de Burse de performanță Allianz-Țiriac. Cei 30 de tineri aleși vor primi o bursă lunară în perioada aprilie 2022- martie 2023. Sunt mulți tineri în România care deși au un talent extraordinar în sport, nu își pot îndeplini visele din cauza situației financiare.

Acest program vine în sprijinul tinerilor care au rezultate excepționale, însă nu se descurcă cu banii pentru a-și susține performanța la diferite sporturi, cum ar fi: badmington, natație, gimnastică artistică, haltere, box, scrimă și altele.

160 de burse, acordate din 2015 până în prezent

Potrivit sursei citate, de la lansarea programului, în anul 2015, până în prezent, au fost acordate 160 burse de performanță. Banii i-au ajutat pe tineri să își susțină o parte din cheltuielile necesare pentru echipament și deplasări la competițiile sportive.

Pe parcursul derulării programului, tinerii sportivi au reușit să obțină 414 medalii de aur, 296 medalii de argint, 163 medalii de bronz și au stabilit 22 recorduri naționale.

Burse de performanță pentru tineri sportivi din România. Cine va primi banii

Ion Țiriac: Fără sport nu putem avea o societate sănătoasă

Cunoscutul om de afaceri Ion Țiriac, președinte al Fundației Olimpice Române, a declarat că performanța trebuie să fie legată de voință, dedicare și talent. Din acest motiv, bursele vor înlătura criteriul financiar pentru sportivii care au dovedit că locul lor este în competiție. Așadar, tinerii au nevoie de ajutor pentru a putea să răsplătească la rândul lor prin rezultatele obținute.

„Reamintesc că fără sport nu putem avea o societate sănătoasă, ne pierdem din identitate și ratăm ocazii care ne pot insufla bucurie și mândrie naţională”, a declarat Ion Alexandru Țiriac.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.