Vești bune pentru tinerii muzicieni din România! Uniunea Muzicienilor Interpreți din România (UNIMIR) oferă burse uriașe pentru 15 tineri.

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România oferă 15 burse în valoare de 1.000 de euro fiecare. Acestea vor fi acordate tinerilor muzicieni, interpreți de muzică vocală și instrumentală, dar și dirijorilor cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani. Sumele vor fi primite pe parcursul anului școlar/universitar 2022-2023.

15.000 de euro, pentru tinerii muzicieni

A fost lansată o nouă ediție a concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2022-2023. Acestea sunt destinate tinerilor muzicieni, interpreți de muzică vocală și instrumentală, dar și dirijorilor cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani. Pentru a putea participa la acest concurs, tinerii trebuie să fie elevi sau studenți. Se oferă 15 burse în valoare de 1.000 de euro ce vor fi acordate pe parcursul anului școlar/ universitar 2022-2023.

„A fi muzician este una dintre cele mai nobile meniri, dar și un extrem de dificil parcurs profesional, mereu în găsirea echilibrului între rigoarea performanței și fragilitatea destinului artistic. De aceea ne îndreptăm din nou atenția către tinerele valori ale artei muzicale interpretative din România prin noua ediție a burselor UNIMIR”, a declarat președintele UNIMIR, soprana Felicia Filip.

Care sunt documentele necesare

Ea a explicat că această inițiativă are scopul de a încuraja talentul, dar și muzica muzicienilor aflați la început de drum. Felicia Filip consideră că aceste burse sunt o investiție în viitorul artei românești și în inspirația pe care tinerii o vor dărui, în timp, societății.

Potrivit calendarului concursului, dosarele de înscriere se vor completa online, la linkul: https://forms.gle/SMhtRnxYViyyAbDF9, până cel târziu pe data 11 iunie, ora 12.00. Pentru înscriere, candidații pentru Bursele UNIMIR trebuie să transmită următoarele documente:

– cerere incluzând date de identitate și de contact, numele instituției în care învață candidatul, clasa sau anul de studiu, precum și repertoriul pentru proba practică: două înregistrări cu lucrări reprezentative din stiluri / epoci diferite;

– copie după Cartea de Identitate;

– CV Profesional;

– scrisoare de recomandare din partea unei personalități din domeniu.

Când se anunță câștigătorii

În perioada 12 – 15 iunie va avea loc evaluarea dosarelor de candidatură, iar pe 16 iunie vor fi anunțate numele candidaților care s-au calificat pentru proba practică. Aceasta se va desfășura în intervalul 24 – 26 iunie, iar pe 27 iunie vor fi anunțați bursierii ediției 2022 – 2023.

Regulamentul Concursului și alte informații și detalii despre burse și procesul de aplicare sunt disponibile pe website-ul Uniunii Muzicienilor Interpreți din România, secțiunea Burse și premii, la www.unimir.net/burse-si-premii/.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.