Se întâmplă și situații frumoase în care țara noastră are cu ce se lăuda. De exemplu, un elev din București a fost admis la Universitatea Harvard.

Andrei Mitoiu, elev în clasa a 12-a la Avenor College din București, a fost admis la Universitatea Harvard. Conform acestuia a fost cel mai riguros proces de selecție din istoria faimoasei instituții de învățământ.

Elev român, admis la Harvard

Au aplicat 61.220 de tineri, însă doar 3,19% au fost acceptați. Românul nostru este unul dintre aceștia. El spune că a pregătit, timp de 5 luni, aplicații pentru universități din întreaga lume. El a fost admis și la NYU Abu Dhabi, sau la Drexel University. El a preferat, totuși, Harvardul. Acesta urmează să studieze specializarea Film and Visual Studies.

Andrei spune că atuurile lui cele mai mari au fost pasiunea și perseverența. El spune că l-au ajutat mult proiectele în care s-a implicat de-a lungul anilor și filmele pe care le-a făcut. Totuși, Andrei ține să precizeze că tot ce a făcut, a făcut de drag și fiindcă l-au ajutat să se exprime.

Bucurie mare pentru un elev din România! La ce universitate a fost acceptat: Cred că visez cu ochii deschiși

„Primele filme le-am făcut doar pentru mine și pentru membrii familiei mele – care la început au fost, de altfel, și singurii spectatori. Ulterior, am reușit să învăț și să evoluez, iar filmele pe care le-am făcut în liceu au reprezentat portofoliul meu pentru admiterea la facultate. Deși pare greu de crezut, aceste filme scurte – alături de celelalte rezultate academice și de portofoliul de activități – mi-au dat șansa să obțin un loc la Harvard”, a declarat Andrei, conform România Liberă.

Universitatea Harvard în top 4 la nivel mondial

Elevului român încă nu îi vine să creadă că a fost admis la această universitate și spune că visează cu ochii deschiși.

Universitatea Harvard este în top 4 la nivel mondial. De asemenea, ea este cotată pe primul loc în ceea ce privește reputația în rândul angajatorilor. Este lucru mare că un elev român a reușit să intre la această instituție de învățământ.

Avenor College este o instituție educațională bilingvă. Colegiul are dublă acreditare, în sistemul românesc și în sistemul britanic. Școala are două sedii în zona de nord a Bucureștiului.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.