În Școala Gimnzială nr. 55 și Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ vor fi montate dispensere cu absorbante gratuite. Această decizie a fost luată de consilierii locali ai sectorului 3, București.

Absorbante gratuite

Mai mult de atât, se vor organiza și ateliere informative pe tematica educației pentru sănătate. Momentan, este vorba doar despre un proiect pilot, dar toate școlil gimnaziale și liceele din sector ar putea beneficia de astfel de absorbante, începând cu semestrul al doilea.

Costurile în ceea ce privește proiectul ajung la 1 milion de lei și vor fi montate 100 de dispensere în toaletele pentru fete. În fiecare lună, fiecare dispenser va fi dotat cu 50 de pachete a câte 10 absorbante fiecare.

Atelierele privind educația pentru sănătate vor dura 2 ore, iar elevii vor primi chiar și broșuri informative. Fiecare atelier va costa 500 de lei, iar banii vor veni din bugetul local, donații sau sponsorizări.

Atât Primăria Sectorului 5, cât și Primăria Sectorului 6 au implementat aceste proiecte pilot în școli. Câteva școli respective beneficiază deja, gratuit, de absorbante prin intermediul unor dispensere montate în toalete.

De altfel, în paralel, există o lege în Parlament care prevede ca fetele din familii dezavantajate să primească tichete sociale de 15 lei pentru un pachet de absorbante.

Taberele copiilor vor fi plătite de părinți cu vouchere de vacanță

O altă măsură interesantă și foarte benefică pentru copii, dar și pentru părinți, este faptul că taberele copiilor vor putea fi plătite cu vouchere de vacanță.

Voucherele de vacanţă o să poată fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Ministrul educaţiei şi ministrul finanţelor vor stabili printr-un ordin comun modul de plată al taberelor.

Valoarea nominală a unui tichet de masă nu are voie să depățească suma de 30 de lei.

CITEȘTE AICI ÎNTREG ARTICOLUL – Taberele copiilor o să poată fi plătite de părinți cu vouchere de vacanță

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.