Performanțe istorice! Un elev din Darabani, Botoșani a câștigat locul I la Olimpiada Națională de Istorie.

Istorie pentru școala dărăbăneană

Festivitatea de deschidere a ediției a XLIII-a Olimpiadei Naționale de Istorie a avut loc, luni, 19 aprilie, în Sala mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș. Elevii au fost foarte bucuroși, deoarece olimpiadele au început să se organizeze din nou după doi ani de pauză din cauza pandemiei, potrivit darabeni.ro.

Rareș Mandache este unul dintre elevii care s-au bucurat de această olimpiadă. A reușit cea mai mare performanță a școlii dărăbănene la Istorie.

Despre Rareș, elevul care a scris istorie

Rareș este elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” din Darabani. Acesta s-a calificat la faza națională a competiție după ce a reușit să obțină locul I la faza județeană, care s-a organizat pe 12 martie. Rareș a reușit să obțină 96,5 puncte și a urcat pe prima treaptă a podiumului Olimpiadei Naționale de Istorie.

Profesorul Lucian Florea a avut un rol extrem de important pentru reușita elevului. Acesta a trasnmis prin intermediul rețelei de socializare următorul mesaj:

„RAREȘ MANDACHE, elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială “Leon Dănăilă” Darabani, a obținut LOCUL  I, pe țară, la Olimpiada  de ISTORIE, de la Târgu – Mureș, punând micul nostru oraș pe harta istoriei naționale! Este cel mai bun rezultat obținut de un elev al școlii noastre, în urma unei participări la etapa națională!!! Te felicit, Rareș și îți doresc ca Dumnezeu să îți îndrume pașii către noi succese, pentru că le meriți, din plin! Cu prețuire, profu’ de istorie”.

Elevii din întreaga țară sunt foarte bucuroși că olimpiadele naționale au revenit după doi ani de pauză din cauza pandemiei care a pus pe butuci sistemul de învățământ. De altfel, această bucurie se vede și în rezultatele obținute de copii la fazele naționale. Unii au scris istorie.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.