Elevii și preșcolarii din Botoșani vor primi tichete sociale prin noul proiect al Guvernului „Sprijin educațional, pe baza de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”.

Este vorba despre 12.000 de preșcolari și elevi care vor primi câte 500 de lei pe an.

A început distribuirea tichetelor

Inspectorul școlar general, Ada Macovei, transmite că la nivelul județului vor primi tichete 12.324 de preşcolari şi elevi, respectiv 2.020 de preşcolari, 5.579 de elevi din ciclul primar şi 4.725 de elevi de gimnaziu.

Distribuția trebuie să înceapă zilele acestea.

Ce se poate cumpăra cu tichetele sociale

Bineînțeles că titularul tichetului social va fi reprezentantul familiei, adică unul dintre părinți. Cu aceste tichete sociale, se vor putea achiziționa instrumente pentru activitatea școlară: caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane, dar și haine.

Care este valabilitatea tichetelor

Tichetele se pot folosi un an de la data emiterii. Pot fi folosite numai în anumite magazine din localitatea de domiciliu și doar pe baza unui act de identitate. Lista cu aceste magazine va fi transmisă fiecărui beneficiar, la distribuirea tichetului.

Legea tichetelor sociale

Legea a fost aprobată în iunie 2021 de către autoritățile din România.

Elevii din învăţământul primar şi gimnazial care provin din familii unde venitul pe membru de familie pentru copiii din învățământul de stat primar și gimnazial realizat în luna anterioară depunerii cererii este de până la 1.115 lei, vor beneficia de aceste tichete. Totodată, venitul lunar net pe cap de membru de familie pentru copiii din nvățământul de stat preșcolar trebuie să fie de până la 284 lei. Părinții trebuie să facă dovada înscrierii copilului la grădiniță sau școală.

Proiectul are ca scop reducerea abandonului școlar.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.