Compania românească Bidefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, Universitătea Politehnică București (UPB).

Investiție de peste 50.000 de euro

Laboratorul de informatică este acum dotat peste 21 de calculatoare, un proiector interactiv și mobilier modern, conform anunțului făcut de compania de securitate cibernetică.

Aproximativ 600 de studenți vor participa la cursuri în laboratorul modern, unde mai mulți specialiști de la Bitdefender le vor preda cunoștințe teoretice și practice legate de securitate cibernetică.

Studenții vor învăța despre metode numerice, cum să prelucreze imaginile și sunetul, interacțiunea om-calculator, programare orientată pe obiecte, analiza algoritmilor, organizarea calculatoarelor și limbaje de asamblare, managementul proiectelor software, analiza conținutului imaginilor, geometrie computațională și software project management.

Florin Talpeș, CEO și cofondator Bitdefender declară că Universitatea Politehnică din București reprezintă pentru compania sa un partener strategic important, iar colaborarea va urca la alt nivel acum, după această investiție.

„Universitatea Politehnica din București reprezintă pentru Bitdefender un partener strategic, iar noul laborator duce colaborarea îndelungată la un nou nivel. E o nouă confirmare că parteneriatele pe termen lung între universități și companii funcționează în beneficiul studenților și îi ajută să devină tot mai competitivi. Alături de Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, Bucureștiul este unul dintre orașele de mare importanță pentru Bitdefender și contribuie decisiv la produsele și tehnologiile românești folosite peste tot în lume”, a spus Florin Talpeș, CEO Bitdefender.

Tot luna aceasta, Bitdefender a mai modernizat o sală de clasă la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, unde vor studia peste 30 de elevi.

Povestea companiei românești Bitdefender

Bitdefender este o companie fondată la București de Măriuca și Florin Talpeș (actualmente CEO). Pentru început, în anul 1990, cei doi au dat drumul firmei Softwin, care se axa pe outsourcing. Mai târziu, aceștia au creat și dezvoltat produse proprii, printre care și antivirusul AVX (Antivirus Expert), care mai târziu a fost rabranduit Bitdefender (în anul 2001). Începând cu anul 2007, Bitdefender s-a desprins din Softwin, deoarece avea planuri mărețe. Dorea să se extindă pe plan internațional ca firmă de sină stătătoare.

Acum, Bitdefender oferă soluții de securitate cibernetică cu eficiență, performanță și ușurință de utilizare de vârf pentru companiile mici și mijlocii, pentru companiile mid-market și pentru utilizatorii individuali.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.