Ministerul Educației a decis, după prea mult timp, ca de la 1 iunie 2022, Baza Cireșarii să se redeschidă publicului, conform unui comunicat de presă.

Despre renovări

Ministerul Educației este conștient de faptul că Baza Cireșarii a fost abandonată în paragină în ultimii ani, dar ca urmare a unui parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București,au fost executate mai multe lucrări ce aveau ca obiectiv modernizarea și renovarea, ceea ce a îmbunătățit drastic starea Bazei Cireșarii.

Ca urmare a amenajărilor copiii pot beneficia de activități sportive și recreative pe un teren de sport cu gazon natural, un teren de minifotbal cu gazon sintetic (reabilitat recent), terenuri de tenis și baschet (în curs de reamenajare și dotare corespunzătoare), precum și de spații verzi și alei mai bine întreținute, fiind evacuate toate deșeurile generate de amenajările efectuate.

Au fost amenajate terenul de sport cu gazon natural, unul de minifotbal cu gazon sintetic (recent reabilitat), terenuri de tenis și baschet (în curs de reamenajare și dotare corespunzătoare), precum și de spații verzi și alei mai bine întreținute, toate gunoaiele generate de renovări fiind adunate.

La Clubul Cireșarii va trebui păstrată și vor trebui susținute și dezvoltate activitățile în interesul copiilor, deschizând, simultan, Baza Cireșarii pentru acțiuni recreative și sportive în interesul comunității locale.

Programul

Baza Cireșarii este deschisă în intervalul orar 8.00 – 20.00 (sâmbăta și duminica) și în intervalul orar 15.00 – 20.00, în zilele lucrătoare.

Ieri, 31 mai 2022, a fost semnat Ordinul Ministrului Educației prin care o să se construiască un nou teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, vestiare, alei pietonale, spații verzi, instalație pentru iluminat nocturn. Prin acest ordin s-a predat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, un amplasament în suprafață de 1.508 mp pentru realizarea unei baze sportive – TIP 2.

Participarea la cursurile din cadrul unităţii de învăţământ sunt gratuite iar accesul este nediscriminatoriu la cursurile organizate în cadrul cercurilor de specialitate.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.