Numărul elevilor care se bat la școală crește îngrijorător, iar oficialii nu fac nimic pentru a stopa acest fenomen. Săptămânal apar informații șocante din școlile din țară. În unele cazuri se ajunge la tragedii, elevii ajungând în spital sau chiar pierzându-și viața.

Ultimul caz s-a petrecut în județul Brașov, la o școală din Jibert. Două eleve, una în vârstă de 13 ani și alta de 15 ani, s-au contrazis cu o altă colegă de 13 ani. Ulterior, s-a ajuns ca cele două eleve să o bată pe colega lor, chiar în sala de clasă. Oamenii legii au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe.

  „Din cercetările efectuate în cazuă, poliţiştii au stabilit faptul că două tinere, în vârstă de 13 şi 15 ani, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, ar fi agresat fizic o altă tânără, în vârstă de 13 ani, în timp ce se aflau în sala unei unităţi de învăţământ situate pe raza localităţii Jibert, din judeţul Braşov”, a transmis agentul principal Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov. 

Bătaie în şcoală, între trei fete, în judeţul Braşov. Ce măsuri au luat poliţiştii

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal vizând infracţiuni de lovire sau alte violenţe, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea.

Fată bătută cu pumnii și picioarele de doi colegi

Acesta este doar un caz din zecile cazuri care au loc lunar în România. Recent, în spațiul public au apărut imagini cu o tânără bătută în curtea Liceului Romano-Catolic „Sfântul Calasantius” din Carei. Copila a fost bătută crunt, cu pumni și picioare, de către doi minori. Cel care filma se amuza pe seama acestui eveniment.

Conducerea liceului respectiv nu a luat măsuri drastice absolut deloc. Mai clar, celor doi elevi li s-a scăzut nota la purtare cu un punct. Mai mult decât atât, se pare că unul dintre ei nu se afla la prima abatere de acest gen.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.