Focar de gastroenterită la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Bacău. Peste 30 de copii au fost diagnosticați, iar 5 au ajuns la urgențe.

Focar de gastroenterită

La Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Bacău a izbucnit un focar de gastroenterită. Au fost identificate 32 de cazuri, iar 5 copii au ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Bacău. Se pare că părinții au anunțat conducerea școlii, care, la rândul său, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău.

”Cei 5 preşcolari care s-au prezentat la spital au acuzat dureri abdominale şi vărsături şi au fost diagnosticaţi cu sindrom dispeptic. Aceştia au primit tratament, cu evoluţie favorabilă, nefiind necesară internarea”, spun reprezentanţii DSP Bacău.

Au fost izolați la domiciliu

Micuții fac parte din 3 grupe pregătitoare și se pare că au fost cu toții izolați la domiciliu. Conform anchetei epidemiologice efectuate, specialiștii Direcţiei de Sănătate Publică spun că aceștia nu au consumat în comun niciun aliment, nu au fost în excursie în grup cu clasa/şcoala şi nu s-au efectuat dezinfecţii/ dezinsecţii ȋn ultima perioadă.

Măsuri luate de DSP Bacău

DSP Bacău a luat următoarele măsuri:

  • preșcolarii trebuie să vină cu pachețel propriu și sticluță de apă
  • se va realiza triaj epidemiologic la intrarea ȋn clasă privitor la simptomatologia de tip digestiv/respirator, conjunctivită; supravegherea clinico-epidemiologică a preşcolarilor pentru o perioadă de 7 zile;
  • se va curăța și dezinfecta școala

De asemenea, dacă se vor prezenta la spital mai mulți preșcolari cu aceeași problemă, DSP Bacău recomandă Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău să recolteze neapărat probe pentru a efectua investigări suplimentare de laborator pentru a determina exact de unde provine acest virus.

Un caz destul de ciudat, mai ales că micuții nu au consumat nimic și nu știe exact de unde au luat virusul. Din păcate, în urma pandemiei, din ce în ce mai mulți viruși își fac apariția.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.