Între 1 și 10 aprilie, Colegiul Național de Artă ”George Apostu din Bacău a organizat a XXIII-a ediție a Concursului Național ”Primăvara Artelor”, sub egida Ministerului Educației, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Municipiului Bacău.

După doi ani de restricții, în sfârșit lucrurile au reintrat în normal, dorința de a evolua pe scenă a tinerilor artiști dornici de afirmare și-a spus cuvântul, înscriindu-se în jur de 3000 de elevi din toată țara, pentru a participa la acest prestigios concurs. Concursul a fost deschis elevilor din cadrul secţiilor muzică, arte vizuale și coregrafie , atât din şcoli şi licee de artă, cât și din școli din învățământul de masă.

Impresionant este numărul foarte mare de copii care doresc să-și exprime, prin artă, dragostea pentru frumos!

Juriile au fost alcătuite din artiști de prestigiu, profesori la Universități de Artă cât și în colegii de artă din toată țara.

sursă foto: desteptarea.ro

În zilele de 8, 9 și 10 aprilie, Concursul s-a adresat învățământului vocațional în ceea ce privește Muzica vocală ( canto clasic) și instrumentală , pe secțiuni.

La Teatrul de Vară, s a desfășurat, în zilele de 9 și 10 aprilie, întrecerea balerinilor, la care au participat în jur de 1000 de elevi, atât din învățământul vocațional cât și din învățământul de masă.

sursă foto: desteptarea.ri
Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.