Marți, 16 august, s-a dat startul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2022. Peste 35.000 de absolvenți speră treacă de examenul maturității. De altfel, și părinții îi încurajează și vin care mai de care, cu diverse cadouri pentru copiii lor.

„Părinții mi-au promis o vacanță în Dubai!”

Reporterii Digi24 au intervievat câțiva elevi prezenți la sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Întrebați ce le-au promis părinții dacă trec bacalaureatul, aceștia au spus:

– „Mașină, casă, toate cele bune!

– Mie mi-a promis tată o tobă sport la mășină.

– O vacanță în Dubai. Mă distrez, ce pot să fac?”

Întrebat cât crede că este bugetul pentru o vacanță în Dubai, acesta spune:

– „O mie, două. Să plătească mama cu tata. Am ajuns și eu la o concluzie: că fără BAC nu poți să faci nimic în viață. Adică pe unde te duci îți trebuie BAC-ul. Când am vrut să mă angajez ca IT-ist și mi-au spus: fără 12 clase și BAC ul absolvit nu ai cum!”

Cel mai mic număr de candidați la Bacalaureatul de toamnă din ultimii 18 ani

Aproximativ două treimi dintre elevii înscriși la această sesiune de toamnă, adică peste 22.000, au absolvit liceul acest an. Peste 12.000 sunt din promoțiile anterioare. Acesta este cel mai mic număr de candidați la Bacalaureatul de toamnă din ultimii 18 ani.

În perioada 22-29 august, excepție fac zilele de 27, respectiv 28 august (sâmbătă și duminică), vor avea loc probele de evaluare a comeptențelor lingvistice și digitale. Primele rezultate se vor afișa pe 31 august, iar contestațiile se pot depune în aceeași zi, între 12:00-18:00, atât în format fizic/clasic, cât și online/electronic.

De asemenea, candidații trebuie să completeze o declarație-tip în care se menționează ca au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pe 3 septembrie, elevii vor afla notele finale, după contestații.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.