Astăzi cei peste 126 de mii de absolvenți de liceu susțin evaluarea competențelor digitale în perioada 8-10 iunie. Conform calendarului oficial, astăzi este ultima zi de evaluare a competențelor de comunicare orală în limba română.

Conform calendarului oficial, evaluarea competențelor digitale ar fi trebuit să se susțină în zilele de 9 și 10 iunie, însă Ministerul Educației a transmis inspectoratelor că s-a decis extinderea intervalelor și această probă de desfășoară pe 8,9 și 10 iunie.

Pe 8 și 9 iunie este programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Cât despre evaluarea competențelor digitale, „fiecare examinator acordă un punctaj exprimat printr-un număr întreg cuprins între 0 și 100. Punctajul final al fiecărui candidat se calculează ca media aritmetică a punctajelor celor doi examinatori, rotunjită la cel mai apropiat întreg. În cazul unei fracțiuni de 0,50 puncte, rotunjirea se face în favoarea candidatului, la numărul întreg imediat superior”.

Cum se stabilește nivelul de competență

În funcție de punctajul final obținut, se stabilește nivelul de competență digitală a candidatului, după cum urmează:

  • 20-30 de puncte – utilizator începător;
  • 31-55 de puncte – utilizator de nivel mediu;
  • 56-74 de puncte – utilizator avansat;
  • 75-100 de puncte – utilizator experimentat;

BAC 2022 | Elevii susțin evaluarea competențelor digitale în perioada 8-10 iunie

Pe data de 20 iunie vor începe probele scrise la sesiunea iunie-iulie 2022, cu examenul la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului se va da marți, pe 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie, de proba la alegere a profilului și specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.