Avem valori în România! Unul dintre elevii vizionari care a fost premiat de NASA este chiar Vlad Panduru, elev în clasa a XI-a, la Liceul Teoretic „Ion Ghica”, din oraşul Răcari.

„Honorable Mention”, concurs organizat de NASA

Vlad, împreună cu alți opt colegi din București, Constanța și Brăila, a câștigat premiul „Honorable Mention” (n.r. menţiune), la NSS Space Settlement Contest, un concurs internaţional organizat de National Space Society în colaborare cu NASA, notează adevărul.ro.

Mai mult de atât, elevii nu au avut niciun profesor coordonator. Aceștia au realizat un concept de hotel care plutește în spațiu cu ajutorul câmpului magnetic al Pământului. Hotelul poate găzdui în jur de 10.000 de persoane și ar putea trăi exact ca pe Pământ.

Patrul luni a durat proiectul

Vlad, împreună cu colegii lui au muncit în jur de 4 luni pentru realizarea structurilor de bază din care trebuie format hotelul, la calculele pentru amplasarea în orbită, nevoile potențialilor clienți, la crearea unui sistem de recirculare a resurselor utilizate, reciclarea deșeurilor, dar și un model economic și de guvernare eficient. Așadar, oamenii vor putea munci acolo liniștiți.

Panourile solare vor produce energia, iar locuitorii vor avea la dispoziție un hotel de aprox. 80.000 mp și costă undeva la 1.000 miliarde dolari.

Energia folosită este produsă cu ajutorul panourilor solare iar cele 10.000 de persoane ar avea la dispoziţie un hotel de aprox. 80.000 de mp. Hotelul ar avea un cost de aproximativ  1.000 de miliarde de dolari.

„Ideea noastră a fost să recreăm aproape toate codiţiile de pe Pământ, ca oamenii să se simtă ca acasă, să locuiască acolo, asigurând totuşi loc de muncă, casă, grădină pentru cultivarea legumelor, tot ce e pe pământ.  Nu am luat chiar orice în calcul, dar avem nava în sine împărţită în mai multe sectoare, pentru a uşura condiţiile de a trăi”, spune Vlad.

Primele locuri au fost ocupate chiar de românii noștri.

„Eu am mai fost la concursul ăsta şi anii trecuţi şi ştiam ce aveam de făcut şi nu mai aveam nevoie de un profesor. Ne-am căutat parteneri şi ne-am apucat de lucru. Hotelul nostru pluteşte în spaţiu la fel ca şi Staţia Spaţialaă Internaţională. Plantele s-ar produce la lumină artificială, în solar. Se va consuma şi carne pentru că vom creşte şi animale.  Apa va proveni din ocean şi prelucrată acolo în hotel. Când nu ne va mai putea susţine pământul, cel mai probabil din cauza noastră, vom trăi în nave spaţiale, ori vom găsi o altă planetă pe care să o colonizăm”, mai spune Vlad.

Concursul organizat de NASA reprezintă o competiție care se ține în fiecare an, la nivel global și îi încurajează pe elevi să creeze o aşezare spaţială pe care să simuleze condiţii normale de trai.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.